Larimar (piatra delfinului)

februarie 07, 2011 ·


Larimarul este o forma rara de pectolit, care a fost descoperit in 1970 si este gasit doar in Republica Dominicana. El are un aspect extraordinar albastru, similar culorii oceanului din zonele tropicale. Numele de "Larimar" vine dintr-o combinatie a cuvintelor “Larissa” si “Mar” si a fost dat pietrei de catre un dominican care a numit-o dupa fiica sa Larissa si Mar - cuvantul spaniol pentru mare.     Aceasta piatra semipretioasa unica in Caraibe, uneori, poate fi confundata cu turcoazul.
 

Calitati fizice:
Luciu: de la vitros la matasos
Transparenta: translucid la transparent
Sistemul de cristal: Triciclic
Rupere: aschios din cauza clivajului
Brau: Alb
Duritatea variaza intre 5-7 pe scara Mohs iar la pietrele de culoare albastru intunecat chiar mai mare de 7.
Culori: albatru, albatru-verde, gri sau rosu cu alb.
Calitati metafizice:
Se crede ca puterile sale ne ajuta sa vizualizam evenimentele din perspective diferite, indulcind si luminand, vindecand emotional, corpul fizic, mental si spiritual. Este o piatra spirituala care deschide catre noi dimensiuni si stimuleaza evolutia Pamantului. Radiaza dragoste si pace, favorizeaza serenitatea, induce o stare meditativa profunda.  Mareste in mod natural constiinta.
Armonizeaza corpul si sufletul cu vibratii inedite. Faciliteaza contactul angelic si comunicarea cu alte lumi. Piatra excelenta in cautarea sufletului pereche. Permite vindecarea relatiilor din vietile anterioare sau a traumelor sentimentale. In plan psihologic inlatura blocajele si constragerile autoimpuse, comportamentul autodistructiv. Ajuta preluarea controlului asupra propriei vieti.
Util pentru a alunga frica. Din punct vedere mental, confera serenitate si claritate dar si gandire constructiva. Stimuleaza creativitatea. In plan emotional aduce calm si echilibru. Piatra curativa a mediului inconjurator, conecteaza cu energia zeitei pamantului, ajutand femeile sa fie in armonie cu feminitatea lor inascuta si restabilind legatura lor cu natura. Plasat pe sol, compenseaza dezechilibrele energiei terestre si stresul geopatic. Larimar stimuleaza inima, gatului, al treilea ochi si coroana chakrelor promovand intelepciunea interioara. Ea reprezinta pacea si claritatea, vindecarea si iubirea.
Efecte asupra sanatatii:
Larimar are reputatia de a fi util pentru cei care sufera de stres si anxietate. Pozitionat pe inima, plexul solar dar si trecut usor de-a lungul corpului, larimarul elimina entitatile atasate. Favorizeaza autovindecarea. Foarte util pentru cartilaje, afectiuni ale gatului, disiparea blocajelor energetice din piept, cap sau gat. Poate fi plasat pe articulatiile intepenite sau artere. Plasat pe un loc dureros, elimina cu blandete suferinta. Purifica meridianele corpului.

Adoptati

Nu mai cumparati animale, ADOPTATI . Sute de caini, mult mai frumosi si mai inteligenti decat un caine de rasa, asteapta in zadar un stapan. Aveti sute de optiuni. Nu le ignorati. Iubirea si fidelitatea unui caine metis este la fel cu a unui caine cu pedigree. NU FITI SNOBI!

Postări populare

Facebook

Mahatma Gandhi

"Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume!"
"Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele."

Neale Donald Walsch

"Toti oamenii sunt speciali si toate momentele sunt deosebite"
"Nu exista nimic ce tu nu poti sa fii, nu exista nimic ce tu nu poti sa faci. Nu exista nimic ce tu nu poti sa ai."
"Raul este ceea ce numiti voi rau. Chiar si pe el il iubesc, pentru ca, numai prin ceea ce voi numiti rau, puteti cunoaste binele."
"Gandul este energie pura. Orice gand pe care in ai, l-ai avut sau in vei avea vreodata este creator. Energia gandului tau nu moare niciodata. Niciodata.... Un gand este pentru totdeauna."

Buddha

"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gandim."
"Ceea ce-l conduce pe om pe cai gresite nu este dusmanul sau ci propria sa minte"
"Fie ca tot ce are viata sa fie eliberat din suferinta"
"Fiecare om este autorul propriei sanatati sau boli"

God is to Big...

God is to Big...

Jose Garcia Marquez

"Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut..."
"Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este in felul in care urci pantele abrupte spre varf"
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume"
"Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine"

Adrian Nuta

“Cel care ofera tot timpul fara sa primeasca nimic in schomb, in mod deslusit si deschis, ajunge sa se simta neapreciat si epuizat emotional”

“… cei mai multi dintre noi credem ca TREBUIE sa stim cine suntem. Daca am putea realiza ca ne putem permite sa fim, fara a fi neaparat ceva, cineva sau altcineva… aproape sigur numarul de nevroze s-ar diminua considerabil…”

" ... a lasa lumea sa fie ceea ce este si a te lasa pe tina insuti sa fii ceea ce esti, observand si observandu-te impartial, sunt singurele garantii ca nu mai nivelezi oceanul cu o scandura, in incercarea dramatica de a-l face perfect"

Chakre-le

Chakre-le

Drepturi de autor

Licenţa Creative Commons
Acest blog este pus la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons. Preluarea articolelor se poate face doar cu citarea sursei, incluzand la sfarsitul articolului preluat un link valid catre http://evrika-ro.blogspot.com/. Va multumesc!