Cele mai ciudate filosofii ...

noiembrie 29, 2010 · Comments


Cu toate ca numarul acelora care considera filosofia o preocupare inutila si o pierdere de timp este, din nefericire, mare, aceasta stiinta a fost dintotdeauna un foarte bun mijloc de analizare si clasificare a vietii si a obiceiurilor noastre. Fie ca ne dam sau nu seama, prin natura noastra, ne face o anumita placere sa ne punem intrebari fara raspuns si sa ne angajam cu noi insine in dezbateri a caror finalitate si concluzie – aparent – nu exista. De-a lungul istoriei, o parte a acestor cugetari au ajuns sa imbrace forme oficiale de sisteme, dogme sau cai spirituale. In randul lor, cateva au sens si ofera, intr-adevar, idei captivante asupra carora orice intelect s-ar opri sa mediteze, dar altele par complet rupte de realitate. Asa cum marele Cicero (filosof la randul sau) spunea in urma cu 2000 si ceva de ani, “Nu exista nicio afirmatie atat de absurda incat sa nu se gasesca un filosof care sa o faca”. Iata lista celor mai bizare zece filosofii inventate de-a lungul timpului.

 10. Idealismul - spiritul bate materia! 
Orientare fundamentala in filosofie, principala caracteristica a idealismului este aceea de a i se opune materialismului, prin solutia pe care o propune in cazul raportului dintre spirit si materie. Gruparile filosofilor idealisti considera astfel spiritul ca fiind primordial, natura realitatii bazandu-se pe ratiune si idei. Orientarea idealista plaseaza materia pe un loc secund, dependent de spirit, iar in unele cazuri chiar respinge cu totul existenta materiei. In cadrul acestui curent, tot ceea ce exista si percepem, apare pe cale de consecinta a fiintarii spiritului. Ramura obiectiva a idealismului considera ca entitatea primordiala, spiritul, este extern si independent de constiinta individuala, iar cealalta, ramura subiectiva, sustine ca esenta lumii imbraca exclusiv forma spiritului si tot ce contine realitatea care ne inconjoara reprezinta numai produsul constiintei individuale careia omul ii este condamnat.
Cei mai importanti filosofi care au cochetat cu idealismul:
Platon (428/427 - 348/347 i.Hr.)
Gottfried Leibniz (1646 - 1716)
Immanuel Kant (1724 - 1804)
Georg Wilhelm Friedrich Hegel (1770 - 1831)
Arthur Schopenhauer (1788 - 1860)

9. Nativismul - 1+1 fac 2, o stie toata lumea
 Avandu-si radacinile in psihologie, curentul filosofic nativist avanseaza ideea conform careia mintea umana se naste si este gata incarcata, de la bun inceput, cu idei, ratiune si cunoastere. Optica nativista a aparut drept ca o reactie opusa ideii filosofilor englezi empiristi John Locke (1632 - 1704) si David Hume (1711 - 1776), care decretau mintea umana drept o entitate "tabula rasa", o foaie alba sau un burete uscat, dispunand de eventualitatea imbibarii ulterioare cu experiente si cunostinte, de-a lungul vietii individului. Teoria nativista atesta ca noi, oamenii, cunoastem de la bun inceput adevaruri matematice elementare, ca de exemplu cazul 1+1=2, precum si adevarul despre Divinitate. In cadrul nativismului se vorbeste despre posibilitatea ca unele concepte ce nu pot fi suplinite prin experienta, asa cum este cauzalitatea, trebuie sa existe anterior oricaror interactiuni alte individului cu viata, si deci trebuie sa fie innascute si ereditare.
Cei mai importanti filosofi care au avut idei ce pot fi considerate nativiste:

René Descartes (1596 - 1650)
Gottfried Leibniz (1646 - 1716)
 
8. Animismul - si copacii au suflete, nu-i asa?
 Animismul sustine ca atunci cand ne referim la notiunea de suflet sau de spirit, nu ar trebui sa ne limitam la a crede ca aceasta este o caracteristica strict umana si, eventual, animala. Ci, dimpotriva, si obiectele, fie ele pietre, plante, fulgere sau munti, ar trebui percepute ca fiind insufletite. Multi critici considera, in mod eronat, ca animismul s-a dezvoltat numai in acele culturi ale caror societati nu au fost construite pe socluri ale stiintei, ratiunii si matematicii. Este adevarat - curentul animist este stravechi si a aparut ca un rezultat al gandirii omului primitiv care a incercat sa dea un sens lumii, in sens religios, prin personificarea obiectelor si a fenomenelor naturale. In prezent, animismul este prezent, intr-o varietate de forme de expresie si manifestare, la majoritatea popoarelor tribale ale lumii, insa a jucat un rol fundamental si in religiile mari, precum hinduismul si budismul. De altfel, astazi, sincretismul religios dintre budism si shintoism face ca Japonia sa fie tara cu cei mai multi animisti din lume, marea majoritate a japonezilor crezand in acest curent.
Cei mai importanti ganditori care au avut idei de natura animista:
Platon (428/427 - 348/347 i.Hr.)
Aristotel (384 - 322 i.Hr.)
Georg Ernst Stahl (1659 - 1734)
Friedrich Schelling (1775 - 1854)
 
7. Atomismul logic - lumea e simpla... si logica
 Popularizat de Bertnard Russel (1872 - 1970) la inceputul secolului XX, deodata cu dezvoltarea filosofiei analitice, acest curent filosofic se sprijina pe teoria conform careia lumea consta din "fapte" logice (sau "atomi") care nu pot fi subdivizate. Asemenea nativismului, si atomismul logic a aparut sub forma unei reactii, de aceasta data la ceea ce se numea "holism logic": credinta ca lumea opereaza in asa fel incat partea nu poate fi cunoscuta fara cunoasterea prealabila a intregului. Principiul fundamental al atomismului logic este acela ca lumea contine "fapte". Acestea sunt structuri complexe constand din obiecte, carora li se adauga "judecati" (credinte), aflate in relatie cu faptele si care, prin aceasta relatie, pot fi adevarate sau false. Atomismul logic sustine ca toate adevarurile sunt dependente de un strat de fapte atomice si ca lumea este alcatuita din fapte extrem de simple, usor de inteles.
Cei mai importanti exponenti ai atomismului logic:
Bertnard Russel (1872 - 1970)
Ludwig Wittgenstein (1889 - 1951)
Rudolf Carnap (1891 - 1970) 

6. Deconstructivismul - cititorul nostru, regele nostru
 Denumita astfel de filosoful francez Jacques Derrida (1930 - 2004), teoria deconstructivista sustine, in estenta, ca observarea unui fragment oarecare de text este lipsita de orice rost. Acest concept urmareste insemnatatea unui text in sensul desfiintarii opozitiilor pe baza carora este aparent fundamentat si in sensul demonstrarii complexitatii ireductibile, instabile si imposibile a fundamentelor sale. Deconstructia incearca sa demonstreze ca niciun text nu este un tot armonios, ci contine mai multe intelesuri contradictorii si ireconciliabile; ca orice text are mai multe interpretari pe care el insusi le leaga si a caror incompatibilitate este nereductibila. De aceea, o citire interpretativa nu poate depasi un anume prag in ceea ce priveste valoarea de adevar a textului, cititorul fiind cel care decide in ultima instanta intelesul lecturii, si nu textul in sine. Altfel spus, niciun text nu poate transmite la modul pur obiectiv si absolut o informatie.
Cei mai importanti ganditori care au influentat deconstructivismul:
Martin Heidegger (1889 - 1976)
Sigmund Freud (1856 - 1939)
Friedrich Nietzsche (1844 - 1900)
Jacques Derrida (1930 - 2004) 

5. Fenomenalismul - masa nu exista!
 Fenomenalismul este curentul filosofic conform caruia obiectele fizice nu exista ca atare, ci ca fenomene perceptive sau stimuli senzoriali cu diverse localizari in timp si spatiu. Cu alte cuvinte, nu putem verifica valoarea de adevar a nimic decat in masura in care il putem percepe prin intermediul celor cinci simturi de care dispunem. In optica fenomenalista, obiectele sunt constructii logice rezultate din proprietati perceptuale. Fenomenalismul se bazeaza pe operatiuni mentale, aceste operatiuni in sine nefiind cunoscute sau conditionate in vreu fel de experiente senzoriale. Pentru aceasta teorie, nu putem spune ca in camera alaturata exista o masa, daca acolo nu exista o persoana care sa o perceapa. De asemenea, daca un copac batran si uscat se rupe sub propria greutate si se prabuseste in padure, intr-un moment in care nici o vietate nu se afla acolo, din perspectiva fenomenalista putem afirma ca sunetul prabusirii nu exista, intrucat nu a existat nimeni acolo care sa-l auda.
Cei mai mari filosofi care au abordat fenomenalismul:
George Berkeley (1685 - 1753)
Immanuel Kant (1724 - 1804)
John Stuart Mill (1806 - 1873) 

4. Egoismul etic - sa ne vedem fiecare de treaba noastra
 Egoismul etic indeamna orice individ sa isi perceapa propria existenta ca avand valoare fundamentala, suprema. Acest curent filosofic sustine ca apologetii moralitatii isi sunt lor insisi datori sa faca numai ceea ce le serveste intereselor proprii. Egoismul etic difera de egoismul psihologic, pentru care directia de baza este ca oamenii actioneaza doar in interes personal, nesugerand ca asa si este corect. Se distanteaza, de asemenea, de egoismul rational, care sustine ca acelasi tip de actiune este perfect normala, urmarirea interesului propriu fiind o trasatura a ratiunii. Egoismul etic nu le cere neaparat moralistilor sa lezeze in vreun fel interesele si bunastarea celorlalti in urma deliberarilor morale; interesul personal se poate dovedi, pur aleator, neutru, in detrimentul sau in beneficiul unui tert, ca efect al satisfacerii sale. Acest individualism permite demolarea sau tolerarea intereselor si bunastarii altora, atat timp cat alegerea facuta de individ serveste satisfacerii interesului propriu. In plus, egoismul etic nu marseaza neaparat pe ideea ca individul sa faca tot ceea ce isi doreste pe moment; pe termen lung, indeplinirea unor dorinte imediate se poate dovedi in detrimentul sinelui.
Cei mai importanti filosofi care au formulat principii ce se pot incadra in egoismul etic:
Thomas Hobbes (1588 - 1679)
Friedrich Nietzsche (1844 - 1900)
Max Stirner (1806 - 1856)
 
3. Absolutismul moral - alba, neagra
 Teoria absolutismului moral intretine ideea ca exista adevaruri absolute, asa cum exista erori absolute, indiferent de context si de actiune. Altfel spus, aceasta filosofie afirma staruinta unor norme si criterii universal valabile, perfect corecte sau perfect gresite, independent de pozitia lor. Absolutismul moral se opune teoriilor care atesta ca moralitatea unei actiuni depinde de consecintele sau de contextul manifestarii sale. In general, adeptele cele mai inflacarate ale acestui curent de gandire sunt sistemele religioase, care adopta pozitii absolute cu privire la morala, pozitii nascute din poruncile explicite ale unei zeitati. Ca urmare, principalele sisteme religioase privesc normele morale ca fiind absolute, perfecte si neschimbabile. Si multe filosofii seculare si-au anexat credintele acestei premise, afirmand ca legile absolute ale moralitatii sunt transmise ereditar fiintelor umane, precum natura vietii in general, sau universul insusi. Spre exemplu, cineva care crede absolut in nonviolenta considera gresita folosirea ei chiar si in cazul auto-apararii.
Principalii sustinatori ai absolutismului moral:
iudaismul, crestinismul si islamul
Immanuel Kant (1724 - 1804)
 
2. Monismul neutru - ciorba spiritualo-materialista
 Monismul neutru este o conceptia filosofica potrivit careia la baza tuturor fenomenelor lumii si a intregii manifestari a existentei se afla un singur principiu, fie el material sau spiritual. Acest curent filosofic afirma ca fizicul si mentalul sunt doua moduri de organizare si descriere ale acelorasi elemente, ele insele "neutre", adica nici fizice, nici mentale. Aceasta optica neaga ideea ca materia si spiritul ar fi doua aspecte fundamental diferite si pretinde ca universul este format dintr-un singur ingredient, ce imbraca forma unor elemente neutre. Aceste elemente pot avea proprietatea culorii si a formei, dar ele nu exista intr-o minte a unei entitati absolute, ci exista pe cont propriu, fiind de sine statatoare. Monismul neutru este o forma de reconciliere a idealismului cu materialismul, sustinand ca natura intrinseca a realitatii ultime nu este nici mentala, nici fizica, ci o combinatie neutra a celor doua.
Promotorii monismului neutru:
Baruch Spinoza (1632-1677)
David Hume (1711-1776)
William James (1842 - 1910) 

1. Solipsismul - Matrix, frate!
 Solipsismul reprezinta o atitudine conceptuala extrema care declara ca numai propria individualitate exista, iar tot ceea ce se afla in afara ei reprezinta proiectii in personalitate, constructii ale perceptiei sau ale intelectului. O versiune radicala afirma ca nu exista decat subiectul impreuna cu perceptiile si mintea sa, iar intreaga realitate inseamna un produs al acestor perceptii, neexistand ceva independent de ele. Din aceasta perspectiva, toate formele, procesele, indivizii si evenimentele cu care ne confruntam, tot ce se intampla cu noi si in jurul nostru, sunt numai impresii create de perceptie/reprezentare si raportarile conceptuale la aceasta; realitatea neavand existenta in afara sinelui care o percepe. Intr-o varianta mai "blanda", solipsistul admite existenta altor subiecti, independenti unul de celalalt, fiecare avand propria personalitate reflectata de propria realitatea, dar realitatea continua si generala ramane o creatie individuala. In concluzie, solipsismul este acea teorie filosofica ce atesta ca o persoana nu poate sti nimic sigur exceptand propria existenta si faptul ca sinele este singurulul lucru real.
Cei mai importanti filosofi care au imbratisat solipsismul:
Gorgias (483-375 i.Hr.)
René Descartes (1596 - 1650)
plus mistici si ganditori hindusi si budisti

 Sursa: http://www.descopera.ro

Chakrele

noiembrie 24, 2010 · Comments

Chakrele sunt centre energetice. Ele se gasesc localizate pe linia mediana a corpului. Sunt in numar de 7 si se numesc astfel: Muladhara, Swadistana, Manipura, Anahata, Vishuda, Ajna si Sahasrara.

Pe canalul central exista sapte chakre principale. Dintre chakrele secundare, mentionam Hamsa chakra, aflata intre sprancene, precum si asa-numitele “noduri” (granthi) ale lui Vishnu si Brahma. Chakrele de pe canalul central isi au corespondenta pe cele doua canale laterale. Cele sapte chakre principale corespund (fara a fi identice) unor plexuri nervoase, ce reprezinta manifestarile lor grosiere.
Chakrele localizate in partea de jos a corpului reflecta latura noastra instinctuala , cele de sus latura noastra mentala. Atunci cand sunt deschise, purificate, se considera ca sunt operative la nivelul cel mai inalt. Exista multe tehnici pentru echilibrarea si purificarea chakrelor, dar cel mai mult se folosesc cele de deschidere a lor.
Pentru o functionare ideala, toate chakrele ar trebui sa fie deschise si sa functioneze la parametrii optima. De multe ori insa, unele chakre sunt hiperactive, iar altele inchise. E de la sine inteles faptul ca atunci cand unul din acesti centri energetici nu mai functioneaza corespunzator, intregul organism are de suferit initial la nivel energetic, iar ulterior la nivel fizic prin aparitia dezechilibrelor si bolilor.

Chakra unu – chakra radacinii (Muladhara) – culoare asociata: rosu
Chakra radacinii este cea localizata in dreptul perineului, la capatul coloanei vertebrale. Este reprezentata de prima culoare a curcubeului – rosu.
Daca aceasta chakra este sanatoasa, ea guverneaza instinctele de supravietuire. Controleaza capacitatea de a castiga bani, de a plati facturi, de a avea grija de o casa, da a avea atat cat este nevoie pentru a indeplini nevoile omenesti.
Daca chakra nu functioneaza bine, poate duce la lacomie, la sentimente de nerecunostinta fata de ceea ce avem in viata. Poate duce la o neglijare a mediului inconjurator.
Pentru a ne deschide chakra, este bine sa ne focalizam pe culoarea rosu sau sa vizualizam o floare rosie deschizandu-se.
Daca chakra este prea deschisa, pot aparea probleme de lacomie si de dominare in relatiile cu cei din jur. Atunci putem vizualiza floarea rosie inchizandu-se.
Chakra doi – chakra sacrala (Swadistana) – culoare asociata: portocaliu
A doua chakra este chakra sacrala, reprezentata de culoare orange. Chakra este localizata in jurul buricului. Guverneaza energiile creative si legate de emotii. Daca este echilibrata, ai hobby-uri creative, scrii, pictezi, canti sau dansezi. Daca este dezechilibrata, viata ta poate arata ca un roller coaster emotional: obsesii, si sentimente de pesimism legate de situatii care nu sunt chiar atat de grave.
Imagineaza-ti o floare orange deschizandusi petalele daca ai probleme in a-ti exprima emotiile sau nu esti creativ. Daca emotiile iti scapa de sub control, imagineaza-ti floarea inchizandu-se incet.
Chakra trei – chakra plexului solar (Manipura) – culoarea asociata: galben
Este localizata in regiunea stomacului.
Plexul solar este un grup de nervi care radiaza aceasta zona, de aceea aceasta chakra este a plexului solar. Aceasta chakra controleaza energiile si activitatile tale. Controleaza lucrurile pe care alegi sa le faci si motivele pentru care le faci.
Daca chakra este echilibrata, vei lua decizii bune, vei lucra la proiecte care merita timpul tau si te vei simti multumit de rezultate.
Daca ai probleme cu aceasta chakra, faci judecati gresite si iei decizii care nu sunt bune pentru tine. Poti sa devii dependent de munca, sa te concentrezi mult prea mult doar intr-o singura directie a vietii tale.
Chakra patru- chakra inimii (Anahata) – culoarea asociata: verde
Este chakra iubirii, dragostei, relationarii si comunicarii.
Daca chakra inimii este echilbrata, vei putea empatiza cu altii si vei putea sa le accepti dragostea si prietenia in viata ta. Vei avea prieteni buni si vei fi capabil sa creezi relatii pline de iubire. Vei avea compasiune pentru ceilalti.
Daca chakra nu e sanatoasa, vei avea probleme in a mentine prietenii si in a gasi dragostea. E posibil sa te simti singur, sa fii dominator sau inchis si rece fata de ceilalti.
Lucreaza cu pietrele verzi precum jadul. Pentru a fi mai iubitor cu tine insuti incearca quart-ul roz. Imagineaza-ti o floare roz care ti se deschide in inima.
Daca esti gelos si posesiv, inseamna ca ai chakra supraactivata. Poti folosi tot culoarea verde. Scopul tau este sa inveti sa ai incredere.
Chakra cinci – (Vishuda) – culoarea ascoiata: albastru
Este chakra legata de comunicare si actiune. Reprezentata prin albastru, ne ajuta sa ne asiguram ca suntem auziti si ca putem sa vorbim de adevarul nostru.
Daca chakra e echilibrata, poti comunica usor cu familia si prietenii, cu cei cu care lucrezi si interactionezi. Poti chiar sa vorbesti in fata unei audiente.
Daca ai probleme la nivelul acestei chakre, poti fi timid, intimidat in anumite situatii si incapabil sa exprimi ceea ce vrei sa spui cu adevarat. Sau poti fi prea vorbaret in situatii in care ar trebui sa asculti prea mult.
Pentru dezvoltarea chakrei, se poate folosi agata albastra sau turoazul. Vizualizeaza o floare albastra ca cerul care se deschide.
Chakra sase – numita al treilea ochi (AJNA) – culoare asociata: indigo
A sasea chakra este chakra sprancenei sau cel de-al treilea ochi. Este chakra intuitiei, a gandirii si a spiritualitatii.
Daca chakra este echilibrata, esti impacat cu tine si esti aplecat spre studierea unor aspect legate de spiritualitate. Poti sa-ti dezvolti intuitia psihica.
Daca chakra este inchisa, incepi sa sari de la o idée la alta, fara a te putea concentra. Sau esti predispus sa te fixezi pe o singura idée, fara a lua in considerare si alte pareri.
Printre pietrele capabile sa te ajute sa echilibrezi chakra, pot fi ametistul si lapis lazuli. Focalizeaza-te pe locul dintre ochii fizici si imagineaza-ti o floare care-si deschide petalele larg.
Chakra sapte – chakra coroanei (Sahasrara) – culoarea asociata: violet
Chakra finala este chakra coroanei, reprezentata de culoarea violet.
Aceasta chakra controleaza intelepciunea si intelegerea adevarata. Cand este totul in echilibru la nivelul acestei chakre, iti poti planifica viata si face fata sarcinilor zilnice si provocarilor vietii. Simti legatura cu divinitatea si cu restul creatiei.
Cand chakra este nesanatoasa, iei decizii proaste, esti nefericit si indecis. Te simti singur si separat de restul creatiei.
Sursa: http://www.pietresemipretioase.info

"Apocalipsa 2012" este o actiune de razboi psihologic

noiembrie 22, 2010 · Comments

de Pavel Corut
Globalizarea este un proces progresist, pozitiv si conform cu legile de evolutie ale Umanitatii.In cateva secole,  pamantenii vor intra intr-o era a convietuirii pasnice, a progresului si a civilizarii depline. Deocamdata, globalizarea progresista a facut pasi timizi, prin globalizarea informatiei pe Internet si prin globalizarea sentimentelor pozitive ale tinerei generatii care a depasit vechile limitari rasiale, etnice si statale.

Din nefericire, indivizi rauvoitori si retrograzi, uniti in Oculta globalist-regresiva, intentioneaza sa excluda globalizarea progresista si sa-si impuna propriul imperiu mondial. Oculta globalist-regresiva uneste cateva zeci de mii de indivizi foarte bogati, care detin deja mai mult de 50% din avutia mondiala si actioneaza cu tenacitate pentru concentrarea in continuare a marilor bogatii ale Lumii in mainile lor.
Pentru a-si atinge scopurile, Oculta globalist-regresiva apeleaza frecvent la actiuni de razboi psihologic cu tematica economica, politica, militara sau religioasa. Practic, la ora actuala, Oculta globalist-regresiva intretine un razboi psihologic. Ea incurajeaza si sponsorizeaza discret diverse culte si secte religioase, ea raspandeste cu insistenta magia si astrologia in randul populatiei tinere, ea actioneaza insistent pentru intoxicarea si manipularea mistica a populatiei  pamantene.
In ultimul timp, Oculta globalist-regresiva a declansat o noua agresiune psihologica cu tematica mistica, Apocalipsa 2012 prin intermediul careia urmareste sa atinga urmatoarele scopuri:
a. Oculta globalist-regresiva conteaza ca populatia se va ingrozi de evenimentele prezentate in variantele lor de intoxicare-manipulare si se va grabi sa-si afle salvarea in misticism, ingrosand randurile robotilor mistici deja existenti.
b. Oculta globalist-regresiva spera ca evenimentele apocaliptice profetite vor abate atentia majoritatii populatiei tinta de la invatatura, creatie si munca, de la supravegherea vigilenta a avutiilor nationale vizate de ea pentru jefuire si de la alte actiuni oculte condamnabile.
c. Apocalipsa 2012 urmareste sa dezvolte asteptarile negative in creierele populatiei-tinta.  Aceste sentimente distructive, asteptarile negative, slabesc si imbolnavesc psihic persoanele mai putin rezistente.
d. In fine, ocultii globalist-regresivi urmarsc ca, prin aceasta agresiune psihologica, sa dezvolte naivitatea, credulitatea si ignoranta in populatia-tinta.

Cum combatem aceasta agresiune psihologica cu caracter mistic, lansata de Oculta globalist-regresiva?....Simplu, apelam la informatii stiintifice absolut sigure, la operatiile gandirii corecte si la bunul simt, pentru a destrama toate variantele de intoxicare informativa.
Iata principalele diversiuni din actiunea Apocalipsa 2012:
1. Manipulatorii afirma despre civilizatia maiasa urmatoarele variante de dezinformare, infricosare si manipulare:
-Pe o piramida maya ar exista urmatoarea inscriptie: Ne vom intalni in ziua de 22 decembrie 2012. Aceasta ar dovedi ca intreaga populatie maiasa ar fi fost luata de extaterestri, pentru evolutie in alt loc din Univers. In realitate, nici o piramida maiasa nu contine o astfel de inscriptie. Populatia maiasa nu a disparut dupa cucerirea spaniola. Circa 8 milioane de maiasi, din mai multe triburi, traiesc si acum, in Yucatan, Guatemala si Honduras, pastrandu-si unele obiceiuri salbatice de dinaintea Conquistei.
-Celebrul calendar maya s-ar termina brusc, cu data de 22 decembrie 2012. In realitate, calendarul solar maias, mult perfectionat, pentru a respecta cu strictete zilele de sacrificii oferite unui numar foarte mare de zei, nu s-a terminat niciodata, la majoritatea triburilor. In mediul rural de pe platourile Guatemalei, este folosit si acum, de catre batrani de numiti "preotii calendarului". Calendarul ultimului trib maias liber, Itza, s-a terminat la data de 14 martie 1697, data la care trupe spaniole conduse de Martin de Ursua, guvernatorul Yucatanului, au ocupat capitala tribului, orasul Tayasal.
-Astronomii maiasi ar fi cunoscut precesia echinoctiilor, in 25.920 de ani, perioada denumita si an cosmic, an ce s-ar incheia in 2012. In realitate, maiasii n-au cunoscut zodiacul si n-au marcat precesia echinoctiilor prin dreptul celor 13 constelatii zodiacale (a 13-a este Ophiucus, insa este ascunsa de astrologi, deoarece le-ar strica toate formulele). Calendarul solar maias nu se preta la astrologie, deoarece era compus din 18 luni de cate 20 de zile, plus o perioada nefasta (uayeb) de 5,25 zile. Calendarul venusian maias, de 260 de zile, inchinat zeului Kukulcan, nu avea vreo utilitate practica.
-Mai multe mituri maiase ar prezice ca, la 22 decembrie 2012, Pamantul va ajunge intr-un punct de aliniere cu centrul Galaxiei noastre. In realitate, astronomii maiasi nu cunosteau notiunea de galaxie si nici un mit de-al lor nu vorbeste despre o astfel de aliniere. Din punct de vedere astronomic, putem uni oricand pozitia Terrei cu centrul galactic, insa aceasta "aliniere" nu produce nici un efect asupra vietii umane de pe planeta. In centrul galaxiei, se afla materie nevie arzanda, nicidecum o Constiinta Cosmica compatibila cu creierele pamantenilor (un soi de Dumnezeu astral). Ideea salbatica si neadevarata a Universului viu si constient, compatibil cu creierele pamantenilor, provine din mistica hindusa.
-In 1952, arheologul Albeito Ruz a descoperit mormantul regelui maias Pacal, pe a carui placa ar fi scrisa profetia ca, in 2012, va fi sfarsitul Lumii (aceasta profetie ar fi fost deslusita de vizionarul Jose Arguelles). In realitate, in 1951, arheologul mexican Albeito Ruz Lhullier efectua restaurarea Templului cu Inscriptii din Palenque. Cu aceasta ocazie, a descoperit ca, la circa 20 de metri adancime, se afla un mormant de rege, gardat de sase schelete. Placa de mormant, grea de cinci tone, era acoperita cu mai multe glife maiase, care au fost descifrate si facute publice, in 1953. Acestea nu contin nici o profetie despre sfarsitul Lumii, in 2012. De altfel, preotii maiasi nu cunosteau notiunea de profetie si nu aveau preocupari in acestsens. Ei erau convinsi ca toate evenimentele se repeta, in cadrul unui ciclu de ani Preotii practicau numai ghicitul unor evenimente apropiate, prin datul in bobi de fasole sau cacao, obicei inca pastrat de batranii maiasi din Guatemala.
-Scheletul regelui Pacal ar fi cu 40 de ani mai tanar decat ar indica varsta inscrisa pe placa de mormant, ar fi mai inalt decat maiasii normali si ar poseda un nas coroiat, de mari dimensiuni, total neobisnuit pentru specia umana. Aceasta ar indica faptul ca Pacal ar fi fost rapit de extraterestri timp de 40 de ani, perioada in care nu a imbatranit. In realitate, din scrierile si desenele maya, rezulta clar ca maiasii obisnuiau sa-si modifice diferite parti din corp, cu scop "estetic". Astfel, ei tuguiau cutia craniana a copiilor prin presare intre doua scandurele, determinau copiii sa priveasca crucis prin atarnarea unei bile de ceara de o suvita de par ce le cadea intre ochi, isi coroiau nasul prin indopara narilor cu diverse materii textile si-si alungeau urechile prin atarnarea unor greutati in lobii strapunsi, obicei intalnit si la multe triburi africane. Scheletul de la Palenquc nu depaseste inaltimea obisnuita a maiasilor din secolul 7 e.n., cand a trait Pacal.
-Scrierea maiasa Popul Vuh, cu o vechime mare si necunoscuta, ar vorbi despre alte lumi dinaintea celei actuale, lume ce se va termina printr-un potop. In realitate, Popol Vuh sau Cartea obstii (popol-obste, vuh-carte) a fost scrisa dupa ocupatia spaniola din secolul 17 e.n., de un revoltat impotriva "vulturilor albi invadatori" si nu cuprinde nimic din alegatiile facute de manipulatori. A fost tradusa integral si poate fi consultata, pentru verificarea afirmatiilor mele.
-Conform calendarului maias, a cincea lume s-ar termina in 1987, iar a sasea lume ar incepe in 2012. Perioada dintre cele doua lumi, numita apocalipsa sau revelatie, ar servi, conform profetiilor maya, cunoasterii Adevarului. In realitate, asa cum rezulta din scrierile maiase Cartea lui Chilam Balam si Popol Vuh, maiasii credeau ca Lumea va evolua numai in patru ere: a piticilor, a fiintelor dzolob, a poporului maya si a unei armonii de convietuire a tuturor popoarelor, cu inflorirea preferentiala a maiasilor. Aceasta credinta nu s-a confirmat, prin distrugerea civilizatiei maiase de catre spanioli, in secolul 17 e.n. Preotii maiasi nu aveau notiunea de Adevar divin sau suprem. Ei divinizau cateva zeci de zei, in majoritate zoomorfi, carora le aduceau sacrificii umane, pentru imbunare. Nu asteptau de la ei nici o revelatie, ci numai ploaie, recolte bogate, lipsa de molime etc.
-Maiasii ar fi considerat ca, la 21 decembrie 2012, Terra va intra definitiv in campul radiant al centurii fotonice ce inconjoara constelatia Pleiadelor, constelatie in care s-ar afla centrul galaxiei. In realitate, salbaticii maiasi, aflati in oranduirea sclavagista, nu aveau habar de notiunile foton si centura fotonica, notiuni descoperite abia in secolul trecut. Pleiadele sau Closca cu pui sunt un roi de circa 120 de stele din constelatia Taurus (nu o constelatie distincta!), situat la circa 350 de ani lumina de sistemul nostru solar. Cea mai luminoasa stea a acestui roi stelar este Alciona. Numarul mare de stele care il alcatuiesc ii dau infatisarea de centura luminoasa. Cuvantul foton deriva de la grecescul phot care inseamna lumina, iar fotonii sunt cuante de lumina in miscare, cu viteza cunoscuta (300.000 kilometri pe secunda). Lumina, ca orice radiatie electromagnetica, nu are nici o influenta asupra constiintei omenesti si a destinului omului; ea poate, cel mult, perturba superficial unele procese biologice. Nici vorba ca lumina Pleiadelor sa fie Constiinta Cosmica sau Christica sugerata de manipulatori.
-Maiasii ar fi scris ca, in 2012, vom depasi tehnologia actuala (din 2008), vom depasi cunostintele despre timp si spatiu, vom depasi necesitatea banilor, vom trece rapid prin dimensiunea a patra si vom intra in a cincea dimensiune. Terra si sistemul solar se vor sincroniza cu galaxia si intregul Univers, iar ADN-ul uman va fi perfectionat, capatand 12 spirale in loc de 2. Aceasta varianta de manipulare este atat de gogonata, incat numai retardatii mental o pot crede. In realitate, maiasii nu cunosteau notiunea de tehnologie, nu foloseau nici macar roata si vedeau in archebuzele spaniole trasnete zeiesti. Nici o inscriptie maiasa nu vorbeste despre relatia timp-spatiu. Maiasii nu cunosteau banii, astfel ca "moneda" lor de schimb erau boabele de cacao. Maiasii n-au imaginat macar un Univers cu mai multe dimensiuni. Ei credeau in universul concret al porumbului din care traiau, porumb din care zeii primordiali Cucumatz si Tepeu ar fi creat primii oameni. Terra si sistemul nostru solar sunt perfect sincronizate cu Universul, inca de la formare. In fine, salbaticii maiasi, cu cunostinte medicale mai mult decat modeste, nu aveau habar de ADN si nici n-au facut vreo profetie in acest sens. Chiar si acum, in timpul modern, cel putin 95% din populatia Lumii nu are habar ce inseamna ADN si cum se perfectioneaza.

Ce concluzii tragem din variantele de manipulare bazate pe pretinse profetii maiase? Maiasii, un popor salbatic, crud si ignorant, n-au profetit nimic pentru viitor, ci si-au vazut de politeismul si zoolatria lor. Obsesia lor pentru masurarea exacta a timpului era determinata de teama lor de a nu supara multitudinea de zei care asteptau sacrificii de sange aproape in fiecare zi; maiasii trebuiau sa stie exact ziua in care sa faca decapitari, smulgeri de inimi sau aruncari in puturi a celor jertfiti pentru imbunarea zeilor imaginati de ei.Cine doreste sa verifice informatiile despre maiasi poate consulta Codexul Dresau, Cartea lui Chilam Balani, Popol Vuh, volumul Relatari despre Yucatan de Fray Diego de Landa, The Rise and Fall of Maya Civilization de John Eric S. Thompson, World of the Maya de Victor W. von Hagen, Maiasii de Horia Matei. Astfel, veti scapa de otrava intoxicarii cu informatii false si de manipularea catre credinte eronate.

2. O alta varianta de manipulare sustine ca. potrivit traditiei kalachakra, la 960 de ani dupa revelarea invataturii secrete din Tibet (din anul 1027), va urma o perioada de 25 de ani de framantari, care va culmina cu sfarsitul timpului. Desigur, suma cifrelor din varianta de manipulare ne da anul 2012. In realitate, kalachakra este de origine hindo-vedica, nu tibetana si reprezinta conceptia vedica ciclica de evolutie a Lumii, conceptie cu o durata mult mai mare decat cei 25.920 de ani ai anului cosmic inventat de mistici. Erele din "roata timpului", imaginate de hindusi, sunt urmatoarele: kritayuga sau varsta de aur, de 1.728.000 ani, in care domneste zeul justitiei si al datoriei; tretayuga sau varsta de argint, de 1.295.000 ani, in care virtutile incep sa decada; dvaparayuga sau varsta de bronz, de 864.000 de ani, era in care oamenii, influentati de zeul jocului de zaruri, Dvapara, devin mincinosi si certareti; kaliyuga sau varsta de fier, de 432.000 de ani, a inceput la data de 18 februarie 3102 i.e.n. Simbolizata de zeita neagra Kali, ea este o perioada a rautatii, razboaielor, catastrofelor si suferintei. Dupa cum vedem, "roata timpului" nu confirma apocalipsa din 2012.In al doilea rand, tibetanii n-au primit prin revelatie nici un fel de secrete divine, nici in 1027, nici ulterior. Ei au fost si au ramas un popor salbatic si incult, asa cum l-ati vazut in filmul american Doi ani in Tibet. Scriitorul german Fritz Rudolf descrie ignoranta, salbaticia, idolatria si coruptia din lamaseriile tibetane, in cartea Varfuri fara zei. Povestile despre "sacralitatea" Tibetului si a taramului "pur" Shambala mai pot pacali doar ignorantii, la secolul trecut, sotii Nicolai si Elena Roerich, mari mistici, au dus guvernului sovietic (lui Lenin) o scrisoare prin care "inteleptii din Shambala" ii felicitau pentru revolutia bolsevica.
Prin 1993, scriitorul Ion Tugui a lansat cartea Sapte ani apocaliptici, pe baza "marturiilor" unui pretins vizitator al Shambalei, care-si zicea contele Incapuciato. Nimic din ce au profetit Incapuciato si Tugui nu s-a adeverit. Tibetul nu ascunde nici un fel de secrete divine, ci numai ignoranta si salbaticie.

3. Manipulatorii afirma ca, in 2012, se va sfarsi timpul. In scopul convingerii ignorantilor, ei folosesc si un argument pseudo-stiintific: cresterea frecventei vibratorii a Terrei ar face ca 24 de ore sa insemne, in prezent, numai 16 ore, iar, in 2012, numai zero ore, deci, sfarsitul timpului. In realitate, timpul este o conventie omeneasca folosita pentru a stabili ordinea cronologica a evenimentelor. El se poate masura functie de orice reper dorim. Noi il masuram functie de doua fenomene astronomice sigure, rotatia Pamantului in jurul axei sale, in 24 de ore (ziua) si miscarea de revolutie a Terrei in jurul Soarelui, in timp de 365,25 zile (un an). Restul unitatilor de timp sunt pur artificiale. Timpul nu se dilata, nu se contracta, nici nu se termina decat daca ne imaginam noi. Il putem masura de la diverse limite din trecut, traind cu totii deodata, proba ca timpul nu este material si penetrabil. Evreii il masoara de la "facerea Lumii", eveniment plasat in anul 3700 i.e.n. Crestinii il masoara de la presupusa data de nastere a lui Jeshua - Isus Hristos. Islamicii il masoara de la Hegira (16 iulie 620 e.n.), adica, de la fuga profetului Muhamad de
la Mecca la Medina. Budistii masoara timpul de la iluminarea lui Budha etc. Toti traim insa deodata, proba ca timpul nu poate fi gaurit cu vortexuri, pentru a circula in trecut sau in viitor, ca in filmele SF americane. In trecut, putem calatori cu retrocognitia, amintirea, imaginatia si informatiile oferite de stiintele care studiaza acest timp (geologia, astrofizica, arheologia etc). In viitor, putem calatori cu imaginatia, premonitia, precognitia si planificari constiente.In concluzie, in 2012, nu se va sfarsi timpul.

4. Manipulatorii sustin ca, in 2012, numai cei care vor avea o spiritualitate ridicata vor putea pasi in urmatoarea dimensiune, a patra, in era Varsatorului. Desigur, pentru spiritualizare, ei sugereaza credinte si comportari mistice. In realitate, spiritualitatea umana inseamna cunoasterea perfect stiintifica a Lumii in care traim, creatie permanenta de bunuri materiale si de valori spirituale utile oamenilor, o perfecta moralitate in familie, societate si fata de natura. In al doilea rand, noi, pamantenii, am fost creati sa evoluam in spatiul cu trei dimensiuni si asa vom ramane cat timp va dainui Terra (4,5 miliarde de ani). Universul pluridimensional e o ipoteza de studiu a savantilor si nimic mai mult. In fine, credinta in Dumnezeul Adevarat nu ne obliga sa ne inregimentam in nici o religie inchinatoare la zei. Fiti linistiti, in 2012, nu veti pati nimic!

5. Urmatoarea varianta manipulatorie sustine ca, la intalnirea centurii fotonice din Pleiade, organismele noastre vor suferi transformari radicale, devenind luminoase. In realitate, daca bombardam un organism uman cu fotoni, acesta nu-si schimba compozitia si organizarea. El ramane asa cum il stim, adica, format dintr-un trup de materie grosiera, condus de inconstient si constiinta si dintr-un corp invizibil (aura, biopsihocamp) condus de Hiperconstiinta. Corpul invizibil si hiperconstiinta formeaza impreuna suflul vital nemuritor sau sufletul nemuritor al omului. Deci, nu va speriati nici de aceasta varianta de manipulare! Nemurirea oamenilor normali este asigurata si probata stiintific, mai ales prin studiul cazurilor de moarte clinica si prin regresie hipnotica.

6. Manipulatorii afirma ca inversarea polilor magnetici ai Terrei ne va produce mari tulburari si moarte. In realitate, inversarea polilor magnetici e un fenomen terestru normal, la care oamenii, animalele si vegetalele s-au adaptat ori de cate ori s-a produs. Puteti verifica aceasta situatie, dormind cateva nopti cu capul catre nord, apoi, cu capul catre sud. Nu vi se va intampla nimic. Posibila schimbare a polilor magnetici ai Terrei, in urmatoarele decenii, nu va afecta viata omeneasca grav si pentru lung timp.

7. Manipulatorii vor sa va pacaleasca cu imaginea unui Univers limitat viu si constient, cam ca in miturile hinduse. In realitate, Universul e etern, infinit, nelimitat, format din materie vie si nevie. Materia nevie (stele-sori, planete, sateliti etc.) sustine viata vie inferioara (vegetale si animale) si superioara (oamenii si fiintele rationale din alte lumi universale). Numai fiintele superioare poseda ratiune propriu zisa; animalele si vegetalele au rudimente de constiinta si instincte. In centrul galaxiei noastre, arde o stea puternica (Alciona), lipsita de Constiinta Cosmica sau Hristica imaginata de mistici. Nu de acolo primim noi informatiile civilizatoare, ci chiar din atmosfera pamanteana. Da, o Hiperconstiinta divina ne inspira, ne ajuta si ne ocroteste mereu chiar din atmosfera planetei noastre. Nu stim mai mult despre aceasta Hiperconstiinta. Stim doar ca ne asigura evolutia, prin perfectionarea cunoasterii stiintifice si a creatiei umane, precum si prin impunerea unei comportari morale foarte severe.

In concluzie, in anul 2012, nu se va intampla nimic deosebit pe Terra. Pamantenii isi vor vedea linistiti de problemele lor iar manipulatorii oculti regresivi vor incasa un esec cu actiunea lor agresiv-psihologica numita Apocalipsa 2012. Pastrati aceasta carte, pentru a va aminti, in ziua de 22 decembrie 2012, ca v-am spus adevarul! La fel am procedat in 1993, cand Ion Tugui speriase lumea cu Sapte ani apocaliptici. Am demontat "profetia" lui in romanul Balada Lupului Alb, roman pe care il puteti citi comparativ cu cartea lui Ion Tugui, pentru a va lamuri pe deplin.

Ionel Simota

noiembrie 21, 2010 · Comments


                              Asemuindu-te


Mă ascund uneori în formele tale
Şi-ţi intru în iubire prin sărut,
Şi nu mai vreau din tine să mă mut...
Adorm în formele perfect egale.

Visez cum nimeni nu a mai visat
Trăirea noastră dintre două clipe,
Un zbor de pescăruş fără să ţipe,
Şi o iubire fără de păcat...

Când dimineaţa se iveşte-n tine
Eu cad, un înger izgonit din cer,
Apoi se face frig, îmi este ger,
Şi-aprind o lumânare-n mine.

Mă ascund uneori în formele tale,
Asemuindu-te cu frunze şi petale...Ionel Simota

Tot ceea ce spui…vorbeste despre tine! – metafora terapeutica

noiembrie 19, 2010 · Comments


Odata, pe inserate, un taran se aseza pe pragul modestei sale case, bucurandu-se de racoarea serii. In apropiere, serpuia un drumeag care ducea spre sat; un om care trecea il vazu pe taranul nostru si se gandi:
Omu’ asta e fara gres un mare lenes, sta de pomana si cat e ziua de mare lancezeste pe pragul casei…

La putina vreme, aparu un alt trecator. Acesta se gandi:
Omu’ asta e un Don-Juan. Sade aici ca sa se poata uita la fetele care trec, ba poate le mai si necajeste…” 
In fine, un strain care se indrepta spre sat isi zise:
Omu’ asta e de buna seama un mare muncitor. A trudit toata ziua, iar acum se bucura de odihna binemeritata…” 
La drept vorbind, nu putem sti prea multe despre taranul asezat pe pragul casei. Putem spune insa multe despre cei trei oameni care se indreptau spre sat: primul era un lenes, al doilea un om rau, iar al treilea un mare muncitor.
Tot ceea ce spui vorbeste despre tine… mai ales cand vorbesti despre altii! (Bruno Ferrero)
Sursa: http://drumuricatretine.wordpress.com


Perceptia cea mai directa a realitatii survine prin IUBIRE

noiembrie 16, 2010 · Comments

Iubirea este ceva euforic, pe care îl faci, în primul rând, pentru tine însuţi, fără ca prin aceasta să fii egoist şi rezultatele se trăiesc lăuntric, direct proporţional, în propriile tale experienţe. Orice informaţie de acest gen există în permanenţă în spaţiu şi nu are nevoie de cărţi, pentru a fi cunoscută sau pentru a acţiona. Ea este totdeauna, în stare potenţială, chiar şi în tine.
Misterul iubirii este dincolo de raţiune: tu ştii că toţi suntem egali în potenţial, că, într-adevăr, nimeni nu are nevoie de ajutor din partea nimănui, nimeni nu are nevoie să i se spună sau să i se dea ceva, deoarece, la nivel potenţial, fiecare dintre noi are întotdeauna tot ceea ce îi este necesar, şi, cu toate acestea, faci cel mai dezinteresat şi cel mai plin de compasiune act din câte există, oferind, prin iubire, fraţilor şi surorilor tale, tot ceea ce e mai bun şi mai frumos în tine. În acest fel, retransmiţi şi altora, la momentul oportun, ceea ce ai primit şi tu atunci când a fost necesar.
Universul, aşa cum îl percepem noi de la nivelul la care suntem, poate fi considerat iluzoriu, sau, mai bine zis, parţial adevărat, şi, tocmai de aceea avem cu atât mai mult un motiv în plus pentru a ne bucura de el în mod detaşat şi de a-l iubi dezinteresat, în loc să ne lăsăm înspăimântaţi şi înrobiţi prosteşte de propria noastră imaginaţie, care, atunci când nu este pe deplin controlată, ne ascunde mai mereu aspectele esenţiale ale manifestării universale. Tot ceea ce se petrece pe Pământ îşi găseşte instantaneu reflexia pe oricare dintre nivelele vibratorii, de la cel mai elevat şi până la cel mai de jos. Astfel, orice acţiune a noastră produce modificări, mai mult sau mai puţin profunde, la absolut toate nivelele manifestării macrocosmice. Suntem, deci, în totalitate liberi să facem să predomine în fiinţa noastră oricare dintre aceste nivele. Pentru aceasta nu trebuie să schimbăm nimic altceva, decât să ne focalizăm intens atenţia şi să ne amplificăm iubirea.
Indiferent ce ai face, iubeşte-te că faci aceasta. Orice ai gândi, iubeşte-te pentru că gândeşti aceasta. Iubirea este singura dimensiune care trebuie amplificată şi rafinată. Iar dacă nu eşti sigur sau nu ştii ce înseamnă să iubeşti cu adevărat, iubeşte-te din tot sufletul pentru că nu ştii încă ce e iubirea. Nu există nimic mai important în acest Univers decât iubirea nesfârşită, pe care fiinţele conştiente o manifestă detaşat, una faţă de alta, în deplină libertate, fără posesivitate sau gelozie.
Nu vei fi capabil să depăşeşti, ireversibil, actualul tău nivel vibratoriu dominant, până ce nu vei învăţa să te iubeşti cu adevărat pe tine însuţi sau, cu alte cuvinte, să te accepţi în totalitate AŞA CUM EŞTI ACUM.
Indiferent care este nivelul tău spiritual, indiferent unde te afli în Univers, alegerea ta este mai mereu aceeaşi: să-ţi expansionezi conştiinţa sau să te contracţi. Şi, totdeauna, trebuie să începi exact de acolo de unde eşti. Dacă eşti conştient, nu mai este nimic rău în a fi acolo unde eşti – aceasta fiind doar una din nenumăratele experienţe, care îţi sunt puse la dispoziţie pentru a te perfecţiona, în funcţie de aspiraţiile tale sau nivelul tău lăuntric. Ceea ce tu eşti, pot fi şi eu; ceea ce eu sunt, poţi fi şi tu.Ceea ce eu sunt astăzi, tu vei putea fi, fără îndoială, în viitorul apropiat.
Tot ceea ce facem se oglindeşte fidel în noi înşine şi, chiar şi atunci când încetăm a mai acţiona, oglindirea respectivei acţiuni se întipăreşte pentru totdeauna în noi, determinând un răspuns oarecum asemănător, mai devreme sau mai târziu; prin urmare, cel mai adesea nu trebuie să ne împotrivim, ci să transcendem, deoarece împotrivirea înseamnă non-acceptare, ducând la contracţie, pe când transcenderea înseamnă acceptare plenară, înglobare, conducând la expansiune. Împotrivindu-te, te implici şi adesea suferi, pe când, transcenzând, te detaşezi şi găseşti fericirea. 

Accepta lectiile pe care ti le ofera viata!

noiembrie 14, 2010 · Comments


Poate ca cel mai mare obstacol in calea iubirii de sine si a vietii traite la unison cu propriul spirit este convingerea ca nu te poti bucura de viata decat atunci cand nu ai nici un fel de probleme, nici un fel de griji si nici un fel de temeri. Statutul de om presupune din start anumite provocari carora trebuie sa le facem fata. Chiar daca nu toate sunt comparabile, nu exista om care sa nu se confrunte cu diferite greutati. De fapt, rezolvarea dificultatilor intr-o stare cat mai buna de spirit reprezinta insasi esenta experimentului de a fi om. In calitatea noastra de fiinte umane, noi venim pe acest pamant pentru a invata anumite lectii, cea mai importanta fiind aceea de a ne aminti de natura noastra divina chiar in timpul experientelor noastre umane. Toate aceste lectii pe care trebuie sa le invatam reprezinta o scoala pentru sufletul nostru. Unii au de invatat lectia iubirii, altii pe cea a prosperitatii sau a sanatatii fizice. Alte lectii se pot referi la incredere si angajament, sau la relatiile de familie. Exista lectii ale saraciei, abandonarii si pierderii, dar si lectii ale bogatiei, achizitiilor si devotiunii. Indiferent care sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam in aceasta viata, exista cateva certitudini de care nu ne putem indoi:

• Mai intai de toate, putem fi siguri ca la nivelul sufletului, noi singuri ne-am oferit ca voluntari pentru a invata aceste lectii, oricat de dure ni s-ar parea la ora actuala
• In al doilea rand, nu putem vorbi de o lectie prea dificil de invatat pentru sufletul nostru
• Putem fi siguri de faptul ca, daca invatam o lectie, urmeaza imediat o alta. Atat timp cat ramanem in viata, lectiile nu inceteaza niciodata

Principalul motiv pentru care ne-am asumat aceasta realitate fizica este necesitatea sufletului nostru de a creste si de a se maturiza, lucru care nu devine posibil decat prin confruntarea cu diferitele provocari ale vietii. Viata este o scoala pentru suflet. De aceea, ea trebuie imbratisata si acceptata cu tot cu lectiile ei dificile. Spre deosebire de scolile de pe pamant, pe care le absolvim pentru a intra apoi in “lumea reala”, lumea “reala” a sufletului este aceea a lectiilor nesfarite, care se succed continuu pe intreaga durata a vietii noastre fizice si al caror scop unic este proclamarea divinitatii noastre. Cu totii avem de prestat o anumita munca la nivelul sufletului. Cu totii avem de dezvoltat anumite aspecte ale personalitatii noastre pentru a ne putea maturiza din punct de vedere spiritual. De aceea, nu lasa aceste lectii sa te priveze de bucuria de a trai. Dimpotriva, cultiva aceasta bucurie a spiritului, pentru a putea trece cu succes prin examenele vietii. Daca te privezi singur de iubire si de bunatate, vei trece prin viata fara sa inveti nimic. Este important sa iti iubesti spiritul si sa il asculti, caci altfel nu ai cum sa depasesti provocarile vietii. Iubirea de sine si manifestarea propriului spirit te pot invata lectiile pe care le ai de invatat. Nu ii permite ego-ului sa te convinga ca problemele cu care te confrunti sunt mai grave decat in realitate sau mai serioase decat ale altor oameni, lamentandu-te din acest motiv. Cea mai buna cale de a-ti pastra iubirea de sine si de a trai la unison cu spiritul tau atunci cand te confrunti cu diferite provocari ale vietii consta in a-ti aminti ca toate acestea sunt simple lectii. Altfel spus, nu trebuie sa te simti ca o victima. Asta nu inseamna ca unele lectii nu pot fi extrem de dificile sau de dureroase. Inseamna ca nu le vei putea depasi niciodata pana cand nu vei accepta faptul ca aceste provocari au aparut in viata ta pentru a te invata ceva valoros pe nivelul sufletului. Oricare ar fi problema cu care te confrunti, porneste de la premiza ca ea a aparut numai ca sufletul tau sa invete o lectie importanta. In ce domeniu din viata simti ca te victimizezi? Ce anume te frustreaza? Durerea? Dificultatile vietii? Iritarea? Plictiseala? Conflictele? Indiferent in ce consta raspunsul, aceasta este lectia sufletului tau. In continuare, intreaba-te cine pe cine domina in viata ta: egoul sau spiritul? Lectiile vietii sunt percepute diferit din cele doua perspective. Ego-ul reactioneaza in fata dificultatilor vietii intr-un mod temperamental, critic, nerabdator, se simte ranit, manios, indignat, speriat sau dezgustat. Daca experimentezi aceste simptome, inseamna ca nu traiesti in spiritul iubirii de sine, la unison cu spiritul tau. Daca ne privim problemele din perspectiva ego-ului, noi le dam intotdeauna o interpretare foarte personala. Ne simtim coplesiti, demoralizati, slabiti si speriati. Daca le privim din perspectiva spiritului nostru, ca pe niste lectii ale sufletului, legate de spiritualitate, ele devin un fel de joc interesant, pe care ne propunem sa il castigam. Asta nu inseamna ca nu vom simti deloc durere. Durerea face parte integranta din experienta umana. Inseamna doar ca nu trebuie sa uitam nici o clipa ca spiritul nostru este mai presus de durerea pe care o pot simti trupul sau ego-ul nostru. La final, sa ne aducem aminte de fiecare data cand avem o problema: cu cat problema cu care ne confruntam este mai mare, cu atat mai important este sa te iubesti pe tine insuti. “Raspunsul este simplu…iubeste-te pe tine insuti, traieste la unison cu spiritul tau!”


Interviu cu Carlos Barrios

noiembrie 10, 2010 · Comments


Carlos Barrios s-a nascut intr-o familie spaniola in El Altiplano, in podisul Guatemalei. Casa lui era in Huehuetenango, care a fost de asemeni si un lacas al tribului Maya Mam. Impreuna cu alti Maya si alti indigeni pastratori de traditie, tribul Mam, el duce mai departe unele dintre vechile traditii ale Insulei Broastei Testoase (alt nume pentru America de Nord). Ei sunt Pastratori ai Timpului, adevarate autoritati in privinta unor calendare remarcabile, care sunt antice, elegante si relevante.
Dl. Barrios este istoric, antropolog si cercetator. Dupa ce a studiat cu inteleptii batrani traditionali, timp de 25 de ani, de la varsta de de 19 ani a devenit si el Ajq'ij Mayas, un preot de ceremonii si ghid spiritual, Eagle Clan. In urma cu mai multi ani, impreuna cu fratele sau Gerardo, Carlos a intiat o investigatie asupra diferitelor calendare Mayase. El a studiat cu multi mentori. Fratele sau, Gerardo, a intervievat aproape 600 de batrani Maya, pentru a le intelege mai bine cunostintele pe care le aveau de impartasit.
"Antropologii din toata lumea viziteaza templele, spune Barrios si citesc inscriptiile si apoi fabrica povesti despre Mayasi, dar ei nu citesc inscriptiile corect. Este doar imaginatia lor. Altii scriu despre profetii, in numele Mayasilor. Ei spun ca lumea se va termina in Decembrie 2012.
Inteleptii Maya sunt foarte suparati pe aceste lucruri. Lumea nu se va sfarsi. Se va transforma. Populatiile indigene au calendarele si ei sunt cei care stiu sa le interpreteze corect – si nu altii. Modul in care calendarele Maya cuprind timpul, anotimpurile si ciclurile s-a dovedit a fi vast si sofisticat.
Mayasii inteleg 17 calendare diferite, unele dintre ele masurand timpul cu acuratete, chiar pe perioade de 10 milioane de ani. Calendarul care a atras, in mod constant, atentia globala din 1987, este numit Tzolk'in sau Cholq'ij. Conceput in urma cu secole si bazat pe ciclul Pleiadelor, este considerat si astazi, sacru. Cu calendarele indigene, popoarele bastinase au tinut cont de punctele importante de cotitura in istorie.
De exemplu, cei care tin contul zilelor si care studiaza calendarele au indentificat o zi importanta in anul One Reed: Ce Acatal, asa cum a fost numita de catre Mexicani. Aceasta a fost ziua descrisa in profetii, ca fiind ziua cand un stramos important trebuia sa se intoarca, “venind ca un fluture”. In calendarul vestic, data din One Reed se coreleaza cu Duminica de Paste, 21 Aprilie 1519, ziua cand Hernando Cortez si flota sa de 11 corabii spaniole au ajuns la Est de teritoriul care astazi este numit Vera Cruz (Crucea Adevarata) in Mexic .
Cand corabiile spaniole au ajuns aproape de tarm, nativii asteptau si priveau la ce o sa se intample. Panzele intinse pe catarge ale corabiilor, semanau intr-adevar cu aripile intinse ale unor fluturi enormi, care pluteau deasupra apelor oceanului. A inceput o noua era – o era pe care ei o anticipasera in calendarele lor.
Poporul Maya a numit acesta era: al Noualea Bolomtikus, sau noua Hells (Cicluri)- fiecare avand 52 de ani. Pe masura ce cele 9 cicluri s-au desfasurat, indigenilor li s-au luat pamantul si libertatea. Au dominat boala si lipsa de respect pentru toate. Ceea ce a inceput odata cu debarcarea lui Cortez a durat pana pe 16 August 1987, o data pe care multi si-o amintesc ca data Convergentei Armonice.
Milioane de oameni au profitat de acea data, pentru a desfasura ceremonii in locuri sacre, rugandu-se pentru a tranzitie usoara intr-o noua era, lumea celui de-al 5-lea Soare. Din August 1987 si pana acum, am fost intr-o perioada in care mana dreapta a lumii materialiste dispare, incet dar inexorabil. Suntem pe muchia erei in care incepe pacea, cand oamenii traiesc in armonie cu Mama Pamant. Nu mai suntem in Lumea celui de-al 4-lea Soare, dar nu suntem inca nici in Lumea celui de-al 5-lea Soare.
Aceasta este o perioada de tranzitie, o perioada intre doua perioade. Si cum trecem prin aceasta perioada de tranzitie, apare o convergenta colosala, globala, de distrugere a mediului, haos social, razboi si schimbari continui ale Pamantului. “Toate acestea”, spune Dl. Barrios, “au fost prevazute prin calcule simple, bazate pe matematica spiralei din calendarele Maya si se vor schimba.
Totul se va schimba. Cei care tin calendarul Mayas zilnic, vad ziua de 21 Decembrie 2012, ca pe o data de renastere, inceputul Lumii Celui de-al 5-lea Soare. Va fi inceputul unei noi ere, ce rezulta din meridianul solar care va traversa ecuatorul galactic si de Pamant, carese va alinia cu centrul galaxiei. La rasaritul soarelui, pe 21 Decembrie 2012, pentru prima oara in 26.000 ani, Soarele va rasari in conjunctie cu intersectia dintre Calea Lactee si planul ecliptic.
Aceasta Cruce Cosmica este considerata a fi o reprezantare a Pomului Sacru, Pomul Vietii, care este descris in toate traditiile spirituale ale lumii. ”Unii observatori spun ca aceasta aliniere cu inima Galaxiei, din 2012, va deschide un canal pentru ca energia cosmica sa curga prin Pamant, curatandu-l de tot ceea ce este pe el – ridicandu-l astfel la un nou nivel de vibratie. Acest proces a inceput deja, sugereaza Dl. Barrio.
"Schimbarile se accelereaza acum si vor continua sa se accelereze” Oamenii de pe Pamant pot sa ajunga la aceasta data din 2012, intr-o forma foarte buna, fara ca sa fi distrus prea mult din Pamant si ne vom ridica la un nivel nou, mai inalt. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie sa transformam forte extreme de puternice, care se pare ca ne stau in drum.
O imagine a Drumului care urmeaza: Data mentionata in calendar, Solstitiul de Iarna din 2012, nu marcheaza sfarsitul lumii. Multi dintre cei care scriu din afara despre Calendarul Maya fac senzatie din aceste lucruri, dar ei nu stiu ce fac. Cei care stiu sunt indigenii, inteleptii indigeni, carora li s-a incredintat pastrarea traditiei.
Din aceasta perspective a intelegerii traditiei Maya si a Calendarelor, dl. Barrios ofera o perspectiva in care am ajuns la ceea ce poate ca ne asteapta: "Omenirea va continua" concluzioneaza el "dar intr-ul mod diferit. Structurile materiale se vor schimba. De aici vom avea oportunitatea de a fi mai umani."
Traim cea mai importanta era a calendarelor Maya si a profetiilor. Toate profetiile din lume, toate traditiile converg acum. Acum nu mai este timp de joaca. Idealul spiritual al acestei ere este actiunea. Multe suflete puternice s-au reincarnat in aceasta era, cu multa forta. Acest lucru este adevarat pe ambele parti - lumina si intunericul. Magia este la maximum folosita de catre ambele parti. Lucrurile se vor schimba, dar depinde de oameni cat de usor sau cat de violent se vor manifesta aceste schimbari pentru noi.
Economia de acum este o fictiune. Primii cinci ani de tranzitie, din August 1987 pana in August 1992, au reprezentat inceputul distrugerii lumii materiale. Pana acum am mai progresat inca 18 ani in faza de tranzitie si multe dintre asa-numitele surse de stabilitate financiara sunt, de fapt, fantomatice. Bancile nu mai au putere.
Este un moment delicat pentru ele. Ar putea sa se prabuseasca la nivel global, daca nu suntem atenti. Daca bancile se prabusesc….atunci vom fi fortati sa ne bazam pe Pamant si pe abilitatile noastre de a produce ceva. Sistemele monetare vor fi in haos si va trebui sa ne bazam pe relatia noastra directa cu Pamantul, pentru mancare si adapost.
Polul Nord si Polul Sud se dezintegreaza. Nivelul apei in oceane va creste. Dar, in acelasi timp, pamantul din Ocean, mai ales langa zona unde este acum Cuba, se va ridica.

O chemare catre Fuziune…
Cand s-a intalnit cu audienta din Santa Fe, Dl. Barrios a spus o poveste despre cele mai recente ceremonii Mayase pentru Anul Nou, in Guatemala. A povestit cum unul dintre cei mai respectati intelepti, care traieste tot anul intr-o pestera solitara de munte, a calatorit pana la Chichicastenango pentru a sta de vorba cu oamenii de la ceremonie. Inteleptul a dat un mesaj direct si simplu. El le-a solicitat oamenilor sa se adune pentru a sustine viata si lumina.
“Chiar acum, fiecare persoana si fiecare grup merge pe drumul sau”. Batranul din munti a spus ca “exista speranta, in cazul in care oamenii Luminii ar putea sa se adune si sa se uneasca in vreun fel”. Reflectand la asta, Dl. Barrios a explicat: "Traim intr-o lume a polaritatilor, zi si noapte, barbat si femeie, pozitiv si negativ. Lumina si intunericul au nevoie una de alta. Ele reprezinta un echilibru.
Chiar acum, partea de intuneric este foarte puternica si este foarte clar ce doresc cei din acea parte. Au viziunea lor si prioritatile clar stabilite si, de asemeni, ierarhia lor. Ei actioneaza in multe feluri, pentru ca sa nu fim capabili sa ne conectam cu a 5-a Lume din spirala in 2012. Pe partea de Lumina, fiecare crede ca este cel mai important si ca intelegerea sa personala, sau ca viziunea grupului sau, reprezinta cheia. Este o diversitate de culturi si opinii, deci este competie, difuzie si lipseste un focus singular, comun.”
In viziunea D-lui Barrio, partea intunecata lucreaza pentru a bloca fuziunea, prin intermediul negarii si a materialismului. De asemeni, lucreaza pentru a-i distruge pe cei care lucreaza cu Lumina, pentru a ridica Pamantul la un nivel mai inalt. Lor le place energia Lumii a 4-a, care este in declin – cea a materialismului. Ei nu vor ca aceasta sa se schimbe. Ei nu vor fuziunea. Ei vor sa ramana la acest nivel si le este frica de urmatorul nivel.
Puterea intunecata a Lumii a 4-a in declin nu poate fi distrusa sau contracarata. Este prea puternica si prea clara, pentru a se intampla asta – si asta ar fi strategia gresita. Intunericul poate fi transformat, numai atunci cand este confruntat cu simplitate si cu inima deschisa. Asta duce la fuziune – un concept cheie al Lumii celui de-al 5-lea Soare. Dl. Barrios a spus ca noua era a celui de-al 5-lea Soare, necesita multa atentie asupra unui element care este, dealtfel, foarte neglijat.
In timp ce cele patru elemente traditionale – pamant, aer, foc si apa – au dominat diverse epoci din trecut, va fi un al cincilea element care va domina in timpul celui de-al 5-lea Soare: eterul . Eterul este un mediu. Dictionarul defineste eterul ca fiind si elementul rarefiat al Raiului. El penetreaza tot spatial si transmite unde de energie cu frecvente foarte variate – de la cele ale telefoanelor celulare, la cele ale aurelor umane. Ceea ce este "eteric" se refera la cele cinci regiuni de dincolo de Pamant: raiul ...
Eterul, elementul celui de-al 5-lea Soare, este celest si ii lipseste substanta materiala, dar nu este mai putin real decat lemnul, piatra sau carnea. “In contextul eteric, e posibila o fuziune a polaritatilor”, spune Dl. Barrios. "Sa nu mai fie intuneric sau Lumina in oameni, ci o fuziune inaltatoare”. Dar acum, partea intunecata nu este interesata de acest lucru.
Ei sunt organizati pentru a bloca, de fapt, aceasta fuziune. Ei vor sa dezechilibreze Pamantul si mediul, astfel incat sa nu fim pregatiti pentru alinierile din 2012. Va trebui sa lucram impreuna, pentru pace si echilibru cu cealalta parte. Trebuie sa avem grija de Mama Pamant, care ne hraneste si ne adaposteste. Pentru a fi gata pentru acest Moment Istoric, trebuie sa ne daruim acum in intregime mintea si inima, in scopul atingerii unitatii si fuziunii, pentru a putea confrunta partea cealalta si pentru a conserva viata.
Suntem intr-un moment critic in istoria omenirii. "Suntem dezechilibrati" , spune Dl Barrios. "Nu mai putem continua sa ne jucam. Planeta noastra poate fi reinoita sau ravasita . Acum este timpul sa ne trezim si sa actionam. Este nevoie de toata lumea. Tu nu esti aici fara motiv. Toti cei care sunt acum aici au un scop foarte important. Acestea sunt timpuri dificile, dar foarte speciale. Avem oportunitatea de a creste, dar trebuie sa fim gata pentru acest moment foarte important in istorie."
Dl. Barrios a oferit un numar de sugestii, pentru a ajuta oamenii sa parcurga in echilibru, anii care vin. "Schimbarile care au fost descrise in profetii se vor intimpla," a spus el "dar atitudinea si actiunile noastre vor determina cat de sever sau cat de moderat se vor manifesta ele.
Trebuie sa actionam, sa facem schimbari si sa-i alegem pe cei care ne reprezinta dintre oamenii care inteleg ce se intâmpla si care intreprind actiuni politice, cu respect pentru Pamant. Meditatia si practica spirituala sunt bune si importante – si la fel este si actiunea. Este foarte important sa stim clar cine suntem – si ce relatie avem cu Pamantul.
Cu toate astea, aminteste-ti sa respecti diferentele si sa te straduiesti pentru unitate. Dezvoltata-te in concordanta cu traditiile si cu chemarea inimii tale. Mananca cu intelepciune. Multe dintre alimente sunt infestate cu toxine, in mod evident sau mai subtil. Fii atent la ce bagi in corpul tau. Invata sa conservi mancarea si sa conservi energia.
Invata cateva tehnici bune de respiratie, ca sa poti sa ai controlul respiratiei tale. Fii clar. Urmeaza o traditie cu radacini adanci si de valoare. Nu conteaza ce traditie este– inima ta o sa-ti spuna pe care sa o urmezi– dar trebuie sa fie una cu radacini de valoare.
Traim intr-o lume a energiei. O sarcina importanta in aceste timpuri este sa invatam sa simtim energia oricui si a orice – oameni, plante, animale. Acest lucru devine cu atat mai important, cu cat ne apropiem de Lumea Celui de-al 5-lea Soare, pentru ca este asociata cu elementul eter – mediul in care energia traieste si se manifesta. Mergi la locurile sacre ale Pamantului si te roaga pentru pace, ai respect pentru Pamant, pentru ca de aici ne primim hrana, adapostul si imbracamintea. Trebuie sa reactivam energia acestor locuri sacre! Asta este treaba noastra. Si avem multa treaba de facut!
Dupa cum spune Dl. Barrios, o tehnica de rugaciune simpla, dar foarte eficienta, este sa aprinzi o lumanare de culoare bleu. Gandeste-te in liniste pentru un minut. Spune-i flacarii de la lumanare intentia ta si trimite lumina catre liderii care au puterea de a face razboi sau pace. Aceasta este o perioada cruciala pentru omenire si pentru Pamant. Fiecare persoana este importanta. Tu te-ai intrupat in aceste vremuri, pentru ca ai munca spirituala de facut.
Munca noastra este sa echilibram aceasta planeta. Inteleptii au deschis usile, in asa fel incat si alte popoare sa vina la lumea Mayasa, pentru a primi traditia. Mayasii au stiut si au respectat intotdeauna alte natii, rase de oameni si alte sisteme spirituale. Ei stiu ca destinul lumii Maya este legat de destinul intregii lumi.
Cea mai mare intelepciune consta in simplitate", ne sfatuieste Dl. Barrios . "Iubirea, respectul, toleranta, a imparti cu altii, recunostinta, iertarea. Nu este ceva prea complicat sau prea greu.”
Adevarata cunoastere este gratuita. Este codificata in AND-ul tau. Tot ceea ce ai nevoie se gaseste inauntrul tau.
 Marii mentori au spus-o de la bun inceput. Gaseste-ti inima si iti vei gasi drumul.

Sursa: http://dincolo-de-materie.blogspot.com


Adoptati

Nu mai cumparati animale, ADOPTATI . Sute de caini, mult mai frumosi si mai inteligenti decat un caine de rasa, asteapta in zadar un stapan. Aveti sute de optiuni. Nu le ignorati. Iubirea si fidelitatea unui caine metis este la fel cu a unui caine cu pedigree. NU FITI SNOBI!

Postări populare

Facebook

Mahatma Gandhi

"Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume!"
"Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele."

Neale Donald Walsch

"Toti oamenii sunt speciali si toate momentele sunt deosebite"
"Nu exista nimic ce tu nu poti sa fii, nu exista nimic ce tu nu poti sa faci. Nu exista nimic ce tu nu poti sa ai."
"Raul este ceea ce numiti voi rau. Chiar si pe el il iubesc, pentru ca, numai prin ceea ce voi numiti rau, puteti cunoaste binele."
"Gandul este energie pura. Orice gand pe care in ai, l-ai avut sau in vei avea vreodata este creator. Energia gandului tau nu moare niciodata. Niciodata.... Un gand este pentru totdeauna."

Buddha

"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gandim."
"Ceea ce-l conduce pe om pe cai gresite nu este dusmanul sau ci propria sa minte"
"Fie ca tot ce are viata sa fie eliberat din suferinta"
"Fiecare om este autorul propriei sanatati sau boli"

God is to Big...

God is to Big...

Jose Garcia Marquez

"Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut..."
"Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este in felul in care urci pantele abrupte spre varf"
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume"
"Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine"

Adrian Nuta

“Cel care ofera tot timpul fara sa primeasca nimic in schomb, in mod deslusit si deschis, ajunge sa se simta neapreciat si epuizat emotional”

“… cei mai multi dintre noi credem ca TREBUIE sa stim cine suntem. Daca am putea realiza ca ne putem permite sa fim, fara a fi neaparat ceva, cineva sau altcineva… aproape sigur numarul de nevroze s-ar diminua considerabil…”

" ... a lasa lumea sa fie ceea ce este si a te lasa pe tina insuti sa fii ceea ce esti, observand si observandu-te impartial, sunt singurele garantii ca nu mai nivelezi oceanul cu o scandura, in incercarea dramatica de a-l face perfect"

Chakre-le

Chakre-le

Drepturi de autor

Licenţa Creative Commons
Acest blog este pus la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons. Preluarea articolelor se poate face doar cu citarea sursei, incluzand la sfarsitul articolului preluat un link valid catre http://evrika-ro.blogspot.com/. Va multumesc!