"Bomba" ultimului Congres Mondial al Cancerului de la Paris

septembrie 24, 2010 · Comments

"Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice.. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate.......
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de "nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer..
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport.
O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter.

Cele mai "sanatoase" flori de apartament

septembrie 21, 2010 · Comments


Ştiai că plantele pe care le ţii în casă pot fi o armă împotriva poluării din locuinţa ta? Iedera sau cactusul, de exemplu, absorb gazele nocive şi generează oxigen pur. Aceasta e concluzia la care au ajuns recent experţii NASA.

Anthuriumul  - se îngrijeşte uşor şi nu e doar o plantă decorativă frumoasă. Ca şi Palmierul Doamnei sau azaleea, acesta elimină amoniacul care se adună în încăperi, mai ales în bucătării.
Dracena -  “luptă” împotriva compuşilor organici volatili (acetonă, etanol, benzen) eliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi.
Crassula (arborele de jad) -  “culege” din camere energiile negative. Aşa că, dacă eşti agitat, nervos sau supărat, pune-ţi o Crassula în cameră şi sigur te vei linişti.
Iedera -  campioană la toate categoriile de antipoluanţi este iedera, care poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară
Crizantema - tocmai ai terminat de vopsit o cameră? Înainte de a te instala aici, pune pe un pervaz un ghiveci cu crizanteme. Ele absorb vaporii de la adezivi, vopsele şi lacuri.
Palmierul Doamnei  - “exterminatoarea” de amoniac prezent în produsele de curăţat vesela şi în degresanţii de orice tip este Palmierul Doamnei sau Rhapisul. Este indicat s-o ţii în apropierea chiuvetei. De asemenea, sunt bune şi azaleele.
Filodendronul - filodendronul degajă o cantitate mare de vapori de apă şi umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie ţinută în încăperile în care se află sobe, pentru că prin arderea lemnelor se produce în cameră formaldehidă, care e neutralizată de filodendron. Formaldehida, despre care se spune că ar fi cancerigenă, se găseşte şi în materialele din care sunt confecţionate canapelele şi mochetele, aşa că puteţi plasa ghivece cu filodendron în apropierea acestora.
Cactusul - cactuşii diminuează puternic efectul nociv al undelor electromagnetice generate de televizoare şi de computere, dacă sunt plasaţi în apropierea ecranelor. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că şi dormitorul e un loc bun pentru ei.
Voalul miresei - absoarbe în 24 ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară. Nu este o plantă pretenţioasă.


Aceste flori le găseşti în magazinele de specialitate sau în supermarketuri. Preţurile variază în funcţie de mărimea plantelor.
Iedera: între 33 şi 90 de lei.
Voalul miresei (Chlorophytum): între 60 şi 167 de lei.
Cactus: între 4 lei şi 70 de lei.
Palmierul Doamnei: între 250 şi 1.050 de lei.
Azalee: între 30 şi 50 de lei.
Crizanteme: între 20 şi 35 de lei.
Filodendron: între 50 şi 200 de lei.
Dracena: între 70 şi 500 de lei.
Anthurium: între 60 şi 160 de lei.
Crassula: între 45 şi 450 de lei. 

Fabula magarului batran

septembrie 20, 2010 · Comments


Într-o bună zi, măgarul unui ţăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce ţăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, ţăranul hotărî că măgarul şi-aşa era bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată şi-odată. Şi că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei. Aşa că ţăranul îşi chemă vecinii, că să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată şi începură să arunce de zor pământ înăuntrul fântânei (nu va emotionati, e o poveste si magarul scapa :-)). Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea şi se puse şi mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după multe lopeţi de pământ, măgarul se potoli şi tăcu.
Ţăranul se duse si privi în adâncul fântânei şi rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neaşteptat: se scutura de pământ şi păşea deasupra lui. În curând, toata lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sari peste ghizduri şi ieşi fremătând …

Neale Donald Walsch

septembrie 18, 2010 · Comments

Neale Donald Walsch este un mesager spiritual al zilelor noastre, a carui cuvinte continua sa atinga lumea in moduri profunde. Cu un interes timpuriu asupra religiei si un sentiment adanc de conexiune cu spiritualitatea, Neale si-a petrecut o mare parte din viata sa prosperand profesional, dar in cautare permanenta a explicatiei spirituale inainte de a incepe celebra sa “Conversatie cu Dumnezeu”. Seria sa de carti “cu Dumnezeu” a fost tradusa in 34 de limbi, a atins milioane de vieti si a inspirat schimbari importante in vietile de zi cu zi a oamenilor.
Pe langa seria binecunoscuta, Neale a mai publicat inca 16 alte carti si a realizat cateva programe video si audio. Disponibile in intreaga lume, cartile din seria “Conversatii cu Dumnezeu” au fost fiecare pe lista de bestseller a ziarului New Yourk Times, prima carte ocupand aceasta lista timp de 2 ani jumatate.
Aceata serie l-a redefinit pe Dumnezeu si a schimbat paradigmele spirituale pe intreg globul. Pentru a putea face fata reactiilor numeroase care au aparut la scrierile lui, Neale a creat Fundatia Conversatii cu Dumnezeu, o organizatie educationala non-profit, dedicata sa inspire lumea sa se autopropulseze dinspre violenta spre pace, dinspre confuzie spre claritate si dinspre furie spre dragoste.
Lucrarile lui Neale l-au purtat de la treptele din Machu Picchu din Peru la treptele mormantului lui Shinto din Japonia, de la Piata Rosie din Moscova la Piata St. Peters din Vatican si apoi in Piata Tiananmen din China. Si oriunde s-a dus – din Africa de Sud pana in Norvegia, din Croatia pana in Noua Zeelanda, pe strazile Zurich-ului si pe cele ale Seul-ului, Neale a gasit o foamete printre oameni, o foamete de a gasi o noua cale de a trai, in sfarsit, in pace si armonie, si s-a hotarat sa aduca oamenilor o noua intelegere a vietii si a lui Dumnezeu, ce le va permite sa traiasca aceasta experienta.
Acum, Neale Donald Walsch locuieste in Ashland, Oregon, impreuna cu sotia sa, Nancy. Impreuna, ei au pus bazele Fundatiei Conversatii cu Dumnezeu, o organizatie non-profit ce are scopul de a sprijini procesul de vindecare al lumii, facand cunoscute mesajele din aceste carti unui numar cat mai mare de oameni, intr-un timp cat mai scurt. Calatoresc in intreaga lume, tinand prelegeri, organizand ateliere si cursuri pe baza Noilor Revelatii.
Dintre cartile care l-au facut celebru enumeram:
Conversatii cu Dumnezeu (vol.I)
2. Conversatii cu Dumnezeu (vol.II)
3. Conversatii cu Dumnezeu (vol.III)
4. Prietenie cu Dumnezeu
5. Comuniune cu Dumnezeu
6. Momente de gratie
7. Cei ce aduc lumina
8. Intrebar si raspunsuri la Conversatii cu dumnezeu
9. Conversatii cu Dumnezeu pentru adolescenti si parinti
10. O conversatie cu Dumnezeu
11. Dumnezeul de maine
12. Acasa cu Dumnezeu

In ziua in care m-am iubit cu adevarat...

septembrie 17, 2010 · Comments


”În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.Si atunci, am putut să mă linistesc.
Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Stimă de sine.
 În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că nelinistea si suferinta mea emotională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Autenticitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viată diferită si am început să înteleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Maturitate.
 În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greseală să fortez o situatie sau o persoană, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiti si că nu este momentul …
Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Respect.
 În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situatii, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, ratiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, stiu că aceasta se numeste … Amor propriu.
 În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber si am renuntat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place si în ritmul meu.
Astăzi, stiu că aceasta se nume
ște … Simplitate.
 În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înselat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.
 În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viată. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Si aceasta se numeste … Plenitudine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că ratiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.
şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiesti cu adevărat.”
poem scris de Charlie Chaplin
 

Micul dejun - de ieri si de azi

septembrie 16, 2010 · Comments


1989
5:00 Scularea.
5:05 Aprind focul și pun apa la încălzit.
5:30 Apa s-a încălzit ușor
5:35 Adulmec parizerul și mă hotărăsc să fiu nesăbuit : îmi tai patru felii
5:40 Pâinea e cam veche, de ieri seara, se sfărâmă. Totuși reușesc să tai două felii.
5:41 Pun în apă un pliculeț de ceai chinezesc. Îl folosesc abia a doua oară, așa că o să iasă un ceai tare.
5:42 Îndulcesc ceaiul cu o bomboană cu miere (că zahărul pe cartelă îl i au abia vineri). Bomboana nu e dulce, e amară.
5:45 Clefăi pâinea cu parizer și mă ajut cu câteva înghițituri de ceai. Parizerul n-are usturoi ! Fumez un Carpați fără.
5: 55 Îi înjur pe Ce aușescu și Dăscălescu și plec la serviciu

1993
6:00 Scularea.
6:05 Aprind focul și pun apa la încălzit.
6:15 Cafeau a e gata. Cafea bună, adusă de cineva din Turcia. Totuși, parcă ar avea un pic de gust de mucegai.
6:20 Îmi pregătesc paharul cu suc de kiwi de la dozator.
6:40 Am luat o pâine turcească, o nebunie. Am și un pliculeț cumpărat de la o unguroaică, ceva pe care scrie "Baromfihussal" și e pozată o pisică care se linge pe bot. E o conservă bună, zemoasă, cu bucățele mici de un fel de carne, dar cam fadă. Pun sare, muștar și un pic de piper măcinat. E o nebunie. Dacă mai întâlnesc unguroaica, mai cumpăr.
6:50 Mă răsfăț cu o ciocolată mică adusă de un prieten tocmai din Franța. Scrie pe ea "Gratuit. A ne pas revendre". E o marcă bună asta !
6:55 Fumez un Double Horses Black. Faine țigări chinezești. Pe vremea Împușcatului făceai rost doar la negru. Acu se găsesc la liber.
7: 05 Îi înjur pe Iliescu și Văcăroiu și plec la serviciu
PS Tocmai a apărut bancnota de 1000 de lei, poate fac și eu rost de una la leafă !

1997
6:30 Scularea.
6:35 Aprind focul și pun apa la încălzit.
6:40 Be au un pliculeț de ness, care are și un compartiment pentru zahăr. Pun și o cutiuță de lapte condensat.
6:50 Mănânc niște pâine la tavă feliată. Unt Brennac, telemea de la țărani, plus parizer cu măsline din Grecia. Scumpe toate, dar merită să mănânci, așa, internațional.
7:15 În final, niște biscuiți din Siria. Au cacao.
7:25 Fumez un Monte Carlo . Le-am cumpărat că d au premii. Dar n-am avut noroc până acum.
7: 35 Îi înjur pe Constantinescu și Ciorbea și plec la serviciu.
PS Mă simt european mergând cu DAF-ul la serviciu.

2001
7:30 Scularea.
7:35 Aprind focul și pun apa la încălzit.
7:40 Be au doar Jacobs Kronung, fără cofeină. Cu un sfert de linguriță de zahăr brun.
7:50 Musli cu lapte de capră (am pe cineva care-mi procură de la țară).
8:05 Pâine neagră cu tărâțe, un pic de unt gras fără sare și miere de pădure. Am citit în revista AS că așa e mai sănătos.
8:20 Fumez un Kent.
8:25 Îi înjur pe Iliescu și Năstase și plec la serviciu.
PS Azi i au taxiul, cunosc un șofer și nu-mi ia mult, că nu pune aparatul.
2005
8:30 Scularea.
8:35 C au t telecomanda și d au drumul la plasmă.
8:40 Scot cuburile de gheață din combina frigorifică și le pun la topit în cuptorul cu microunde.
8:45 Între timp, scot pâinițele din au tomatul de făcut pâine, i au portocalele și merele și le pun în storcătorul de fructe.
8:50 Apa rezultată din cuburile topite o pun în expressorul de cafea (fac așa pentru că am citit că la -20 de grade Celsius cât am în congelator, nu rezistă nicio bacterie, chiar dacă eu cumpăr doar apă plată pură de Evian).
9:00 Pâinica o introduc în cuptorul cu microunde și o las cât să fie crocantă, după care pun cașcaval feliat, jambon afumat și două fileuri de anșoa. Las până se topește cașcavalul, scot și ad au g două picături de suc de lămâie.
9:20 Sucul de fructe îl be au cu frișcă și o idee de dulceață de coacăze.
9:30 Fumez o Sobranje Black.
9:45 Îi înjur pe Băsescu și Tăriceanu și plec la serviciu.
PS Azi mi-e lene să-mi i au Touaregul. Am comandat o limuzină. Nu contează prețul, mai am bani din împrumutul pentru nevoi personale.

2010
10:00 Scularea.
10:01 Se activează sistemul de control au tomatizat al locuinței. Mă învăluie o muzică relaxantă.
10:15 Mi-am terminat toaleta, mi-am făcut dușul și mă așteaptă un halat de mătase, tandru și proaspăt ca pielea unei fete de 18 ani.
10:20 Scot de la imprimantă printurile ultimelor știri. Arunc un ochi distrat pe ele. Politica de azi e neserioasă.
10:30 Sună la ușă băiatul de la brutăria-patiserie de la parterul blocului. Îmi aduce două chifle (mari) din pâine integrală cu semințe și chimen și un croissant cu gem de caise și șampanie.
10:40 Chiflele le mănânc cu unt, un strat subțire de muștar de Dijon cu miere și semințe de muștar întregi, file de s au mon fumee, trei capere, o măslină Jumbo fără sare și patru roșii cherry tăiate pe jumătate. Be au un suc proaspăt din stafide roz de Peru , cu nițică scorțișoară și câțiva stropi de lămâie.
11.00 La cafea și croissant ad au g și un păhărel de Hennessy, pentru circulație mai bună.
11:30 Aștept fata să-mi facă masajul de împrospătare.
12:25 Îi înjur pe Băsescu și Boc și nu mai plec la serviciu, că am ieșit la pensie cu ultimul salariu.
PS Îi înjur din principiu și fumez în draci !

Au animalele sentimente?

septembrie 10, 2010 · Comments


In cea mai vestita opera zoologica a sa, Historia Animalium, Aristotel vorbea despre asemanarile dintre emotiile pe care le incearca si le exprima animalele si cele pe care le simt si le manifesta oamenii ca despre ceva firesc. Asta se intampla in urma 2.300 ani.
Apoi, intre om si restul regnului animal pare ca s-a deschis o prapastie. Multa vreme, ideologia crestina nu a admis faptul ca oamenii, fii ai Creatorului, inzestrati cu un suflet nemuritor, puteau fi asemanati animalelor, simple creaturi fara suflet, fara ratiune si fara sentimente..
Nu putem vorbi despre trairile animalelor fara a pomeni numele lui Darwin. Eu a facut cadou omenirii celebra teorie a selectiei naturale si a supravietuirii celui mai bine adaptat. Teorie revolutionara, contestata vehement la vremea ei, ca si astazi, aceasta are pe cat de multi adepti, pe atat de multi adversari. Potrivit lui Darwin, omul reprezinta un produs al evolutiei si nu o creatie divina. Impactul acestei teorii a fost coplesitor.
Darwin era absolut convins ca exista o „continuitate“ intre speciile regnului animal in privinta capacitatilor emotionale, cu alte cuvinte ca exista o dezvoltare treptata a facultatilor mentale, de la speciile animale primitive, lipsite de inteligenta si emotii, pana la specia cea mai inteligenta si mai inalt emotionala – omul. Este vorba deci nu despre o prapastie, ci de un lung sir de trepte, ducand, ascendent, catre om.
De la Darwin si pana astazi, oamenii (specialisti sau nu) sunt impartiti in doua tabere: cei care cred ca animalele au emotii si sentimente comparabile cu ale noastre si cei care refuza sa creada asa ceva.
Numerosi cercetatori considera ca animalele sunt capabile sa incerce emotii – si nu numai emotii primare, precum teama, ci si emotii mai complexe, de pilda dragostea sau mahnirea. Ei afirma ca intre creierul omului si creierul altor animale exista numeroase similitudini – structurale si fiziologice –, indeajuns de multe pentru a ne duce cu gandul la similitudini de ordin psihologic. De pilda, sediul principal al emotiilor este sistemul limbic, o zona a creierului care exista la toate mamiferele. Acest sistem este o componenta straveche a creierului nostru.
Ceea ce au in plus mamiferele mai evoluate este un neocortex foarte dezvoltat, fapt ce explica de ce exprimarea emotiilor in cazul lor este mai vizibila si mai accesibila intelegerii noastre. Cercetatori care au petrecut mult timp studiind elefantii vorbesc despre profunzimea emotionala a acestor animale, despre surprinzatoarea intelegere a fenomenului mortii si despre durerea pe care par sa o incerce la pierderea unui membru al grupului.
Asadar, asemanarile exista in suficienta masura pentru a ne da de gandit. Dar de ce pe unii nu ii intereseaza problema? Poate ca simt, cumva, ca daca ar admite ca animalele au sentimente ar trebui sa le trateze altfel decat pana acum. Daca ne gandim la modul in care sunt tratate acestea in anumite laboratoare de cercetare sau in anumite crescatorii, nu e de mirare ca oamenii implicati in asemenea experiente prefera sa creada ca animalele nu au sentimente. Oricum, s-a castigat ceva: mediul stiintific se preocupa de acest aspect al vietii animalelor, iar ideea existentei emotiilor animale nu mai este o erezie absurda, ci un domeniu de cercetare pe cat de interesant, pe atat de respectabil. Oamenii par pregatiti sa accepte faptul ca animalele sunt fiinte sensibile, ca au inteligenta, constiinta, limbaj si mai ales emotii. Desigur, capacitatea de a incerca diverse emotii este variabila de la o specie la alta si trebuie analizata in contextul caracteristicilor speciei, dar ar fi o simplificare grosolana sa consideram ca, la animale, comportamentele insemna doar instincte si reflexe conditionate.
Daca acceptam ideea ca animalele au emotii, urmatoarea intrebare ar fi: sunt ele constiente de acestea? Steven Budiansky, autorul unei carti intitulate Daca un leu ar putea vorbi, crede ca animalele sunt constiente de emotiile lor, dar sunt mai mult sau mai putin limitate in exprimarea acestora. Ca orice lucru insuficient cunoscut, preocuparea pentru emotiile animalelor este un drum plin de capcane. Daca oamenii de stiinta, in general, incearca sa se fereasca de speculatiile „antropomorfizante“, in schimb, simplii iubitori de animale au tendinta de a proiecta asupra acestora propriile trairi, de a le atribui ganduri si sentimente pe care animalele nu le au si de a astepta de la animale ceva ce acestea nu pot oferi. Pisicile si cainii ajung sa fie priviti ca niste mici umanoizi cu blana, in loc de a fi intelese si acceptate asa cum sunt. Dorintele oamenilor sar peste bariera fireasca a diferentei dintre specii, asa incat, uneori, proprietarii de animale ajung sa se simta frustrati cand pisicile sau cainii nu-si exprima sentimentele mai „omeneste“. Absurd. Nici n-ar avea cum.

 FACTS
 - Pentru a-si nuanta teoria, celebrul biolog Charles Darwin a publicat in 1872 Exprimarea emotiilor la om si animale, lucrare in care afirma ca diversele manifestari ale emotiilor la speciile animale actuale au aparut ca rezultat al aceleiasi selectii naturale, gasind, din acest punct de vedere, asemanari uimitoare intre om si alte mamifere. Nu intamplator, multi specialisti il considera pe Darwin initiatorul psihologiei animale.
- Nu e nevoie sa fii Aristotel sau Darwin ca sa simti si sa intelegi emotiile animalelor. Orice om adult, chiar daca nu a avut, nu are si nici nu intentioneaza sa-si ia un caine, intelege in buna masura emotiile si limbajul cainilor.
- Cainele este primul animal domesticit de om, acum circa 15.000 de ani, relatia cu acesta fiind veche si statornica, si poate nu intamplator este specia pe care o intelegem cel mai bine. Iar cainele, ca animal social, traind in grupuri, si-a dezvoltat o gama extinsa de semnale pentru a exprima ceea ce simte.
- Mai putini oameni cunosc si inteleg, de pilda, comportamentul pisicilor; pisica este un animal mai degraba solitar, a fost domesticita mai tarziu, deci relatia cu ea este de data mai recenta si, pesemne, trebuie sa mai convietuim cateva mii de ani ca sa ne cunoastem mai bine.
- Diverse probleme psihice sunt comune oamenilor si altor mamifere. Stresul posttraumatic se manifesta surprinzator de asemanator la oameni, cai, pisici, maimute si caini. Animalele pot suferi si ele de boli produse de stres, de pilda de ulcer sau de depresie, iar medicamentele antidepresive pot fi prescrise fie de doctorul veterinar, fie de medicul de familie.

Cum isi exprima animalele emotiile? In buna masura, ca si noi: prin glas si prin limbajul corpului, adica prin postùri, miscari, mimica, adesea diferite de la o specie la alta. Acelasi gest (miscarea cozii dintr-o parte in alta, sa zicem) inseamna altceva la pisica decat la caine. La cimpanzei, care nu numai ca sunt foarte expresivi, dar au fost si foarte bine studiati, specialistii identifica multe emotii interpretand vocalizarile, expresiile chipului, pozitia corpului, gesturile. Jane Goodall, care a studiat timp de patru decenii cimpanzeii in Africa, a deslusit la ei o multime de semnale exprimand furia, bucuria, curiozitatea, afectiunea, frica sau tristetea. Sursa http://www.descopera.ro

Padurea Baciu Hoia

· Comments


Padurea Baciu acopera coasta unui deal, aflat la doar cativa kilometri de orasul Cluj. Privita de la distanta, pare o padure obisnuita, fara nimic spectaculos. Abia dupa ce patrunzi adanc in interiorul ei incepi sa simti un fior ciudat, produs poate de tacerea apasatoare ce te inconjoara: in racoarea umeda nu se aude glas de pasare si nici taraitul obisnuit al gazelor. Dar ceea ce-ti atrage in mod deosebit atentia este forma ciudata a multora dintre copacii de acolo. Desi se spune ca aceasta padure are peste doua secole, majoritatea trunchiurilor sunt pricajite si crescute alandala. Stejari care, dupa aspectul scoartei, par sa aiba cateva decenii si care, in alte locuri, s-ar fi inaltat falnic la cateva zeci de metri, aici sunt subtiri si contorsionati in fel si chip, semanand mai curand cu niste tufe de jnepeni, urgisiti pe crestele muntilor. Exista locuri in care mai multe trunchiuri cresc infasurate, strans lipite, impletite parca unul in jurul celuilalt. Alti copaci, ceva mai inalti, au o ciudata forma spiralata, semanand cu niste rufe stoarse de mainile unui urias. Dar cei mai ciudati dintre acesti copaci chinuiti sunt cei care, in loc sa se inalte vertical, si-au intors varful catre sol, luand o forma semicirculara, dictata parca de conturul unui camp de forta necunoscut. Citat de pe http://www.almeea.com

Primul OZN, in 1968
Padurea Baciu si-a creat o faima aparte in Romania si in lume de-a lungul anilor datorita fenomenelor paranormale petrecute aici. A devenit celebra in anul 1968, dupa fotografierea unui OZN de catre Emil Barnea si dupa publicarea cercetarilor intreprinse aici de biologul Alexandru Sift. Cercetatorul clujean Adrian Patrut a facut investigatii sistematice in zona si a scris chiar o carte in 1995 despre "Fenomenele de la Padurea Baciu - Hoia".
Ultimul OZN de deasupra Padurii Baciu a fost filmat in 2002 de catre doi clujeni care locuiau la ultimul etaj al unui bloc de la marginea cartierului Manastur. Acestia au surprins pe pelicula timp de 27 de secunde evolutia pe cer a unui obiect luminos care avea forma unei tigari si o lungime de aproximativ 50 de metri. OZN-ul a urcat si a coborit pe cer pina cind a intrat intr-o masa de nori si a disparut.

Arsuri din senin si dureri de cap
Adrian Patrut a descoperit in padure "structuri/forme zburatoare la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber, lumini nocturne simple sau colorate, zburatoare sau stationare". Instalarea in padure a unor aparate de masura a relevat emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbatii electromagnetice, emisii de microunde, precum si emisii anormale in spectrul infrarosu. Foarte multe cunosc despre fenomenele paranormale locuitorii comunei Baciu, care nu prea se incumeta sa exploreze adincimile padurii. Si asta din cauza aparitiei, din senin, a unor cazuri de arsuri, dureri de cap, anxietate si stari de voma. Specialistii au mai constatat ca exista puncte cu anomalii maxime, in care apar pe sol urme suspecte sau in care vegetatia este afectata de deshidratare, inregistrindu-se si cazuri de arsuri sau necrozari.
"Ingerii pazitori" din Padurea Baciu
In padure exista o zona magnetica pe o latime de 300 de metri, unde nu cresc muschi care sa arate nordul si in care nu cresc ciuperci. Lemnele sint contorsionate, lemnul e de esenta atit de tare, incit nu poate fi taiat cu securea. In zona respectiva se intimpla sa ploua torential, dar in afara ei nu cade nici un strop de ploaie. Unul dintre cele mai interesante fenomene paranormale intilnite in Padurea Baciu il reprezinta, de departe, aparitia in unele fotografii a unor asa-zisi "ingeri pazitori". Aceste entitati invizibile cu ochiul liber pot fi insa surprinse de aparatul de fotografiat si au forma unor siluete umane. Adrian Patrut este cel care le-a botezat "structuri bioplasmatice".

Cum scapi de sclavia dorrintelor?

septembrie 07, 2010 · Comments


Cum sa faci diferenta intre nevoie si dorinta?
Am nevoie de o masina de spalat = e perfect logic, normal, natural.Am nevoie de o masina de spalat super ultra extra = apare numai datorita societatii de consum. De fapt nevoia migreaza si se transforma in dorinta.
Din acel moment ea nu mai este naturala. Din acel moment e ca un spin intrat prin piele asa ca nu o sa iti mai dea pace pana cand nu il scoti, pana cand nu iti implinesti aceasta dorinta.  De ce se comporta asa? Pentru ca a fost alterata… nu mai e ceea ce trebuia sa fie, adica o simpla nevoie! Dupa ce ai implinit dorinta … esti super fericit… pentru cateva ore. De ce esti fericit atunci de fapt? Pentru ca mintea inca nu ti-a propus o alta nevoie sa o transferi in plan social. Inca e pace in mintea ta. Dar, ai rabdare… in cateva momente o alta nevoie se va transforma in dorinta… si o iei de la inceput! Nevoia e simpla si se reduce la solutia unei probleme. Poate fi o nevoie fizica, poate fi o nevoie relationala, poate fi o nevoie de cunoastere, o nevoie spirituala… dar ramane a ta.Nu apare si nu se dezvolta prin raportarea la ceilalti, la societate. Nimic nu iti influenteaza nevoile. Pe cand dorintele sunt influentate de catre societate.
Societatea e foarte pervers alcatuita. Tot timpul e cineva deasupra mea si tot timpul e cineva sub mine. Ma gandesc cu invidie si cu gelozie la cel cu un pas inaintea mea si ma gandesc cu mila si orgoliu la cel de sub mine. Iti dai seama cate dezechilibre cauzeaza numai aceste trei nivele?  Cel de deasupra mea, eu si cel de sub mine. Pur si simplu nu mai sunt eu stapanul nevoilor mele ci:
- Sunt bucuros ca am mai mult decat cel de sub mine
- Sunt trist ca am mai putin decat cel de deasupra mea
Intre aceste doua limite eu sunt sclav.
Extras dintr-un articol de pe NLPMania

Autostrada Hanshin Expressway

septembrie 06, 2010 · Comments


Ti-ai putea imagina că o autostradă trece prin clădirea in care locuieşti? Ei bine, japonezii pot!
Autostrada Hanshin Expressway, care leagă OsakaKobe si Kyoto trece prin etajele 5-7 ale clădirii Tower Building, astfel încât există magazine, birouri si apartamente pana  la etajul 4, între etajele 5 si 7 trece autostrada iar de la etajul 8 în sus există tot apartamente. Terenul era deja vândut pentru construcţia clădirii în momentul în care planul urbanistic a fost schimbat pentru a trece autostrada prin acel loc. Proprietarii nu au vrut să cedeze terenul astfel încât s-a ajuns la un compromis prin care aceştia au permis autostrăzii să treacă prin etajele 5-7 ale clădirii. Au fost luate măsuri pentru protecţie împotriva zgomotului si vibraţiilor produse de trafic.

Atat de alb si de frumos!!!!

septembrie 02, 2010 · Comments

Fructe rare si ciudate

septembrie 01, 2010 · Comments


                                                   Kiwano
                                                   Este un fruct galben portocaliu originar din Kalahari Africa , acum fiind crescut şi în California. Arată ca un dovlecel cu  ţepi sau  spini pe el. Gustul său a fost comparat cu o combinaţie între castraveţi şi dovlecel, sau banane, castraveţi şi lămâi.
 Granadilla
Originar din Munţii Anzi granadilla, este un fruct de culoare galben portocalie. Coaja este tare şi alunecoasă, seminţele sunt tari şi negre protejate de o pulpă transparentă şi gelatinoasă. Această pulpă este partea comestibilă a fructului şi are un gust dulce. Unii spun ca are gustul gumei de mestecat.
 

Cherimoya
Este un fruct în formă de pară, cu un miez cărnos, dulce de culoare albă. Se spune ca gustul seamănă cu o mixtura de banane, ananas şi căpşuni. Seminţele sunt otrovitoare şi pot fi folosite pe post de insecticid dacă sunt zdrobite. Arbustul este originar din Munţii Anzi.


Degetele lui Budha
Este un fruct ciudat , care face parte însă din familia citricelor. Acest fruct este împărţit în secţiuni ce seamănă cu nişte degete. Are o coajă groasă, şi foarte puţin miez. Nu are seminţe şi nici nu e un fruct suculent. În schimb are un miros puternic de aceea este folosit de localnici pentru parfumarea locuinţelor sau a hainelor. Este originar din India.


Rambutan
Originar din Asia de Sud sau Indonesia, rambutanul este un fruct acoperit de „păr", sau ţepi. Are un miez cărnos ce seamănă cu gustul de struguri. Se foloseşte adesea în salate, reţete asiatice, şi merge de minune cu peştele fript.
Pitahaya
Originar din Mexic si America de Sud , pitahaya mai este cunoscut şi sub denumirea de fructul dragonului. Miezul cărnos poate fi folosit în salate, aperitive sau în torturi.


Salak
Este cunoscut  sub numele de "fructul şarpe" datorită învelişului maro roşiatic solzos. Creşte în palmieri, şi fructele sunt de mărimea unei smochine mature. Gustul este dulce şi uşor acid şi este folosit în reţete ce conţin peşte, pui sau carne de porc.

Mangosteen
Se spune că acest fruct este "Regele fructelor" datorita presupuselor sale calitati: gustul şi mirosul, bogăţia nutrienţilor, puterea antioxidanţilor, previne bolile. Fructul seamănă cu mango.
Romanescu
Fructul este apropiat de conopida, si broccoli. Este foarte sănătos fiind plin de antioxidanţi.

Durian
Este un fruct mare ce poate ajunge până la 3 kilograme. Are o înfăţişare unică şi o coajă acoperită de ţepi. Emite un miros tare, comparat de unii cu carnea putredă, sau ciorapii murdari. Însă se spune că gustul este atât de bun încât un explorator în 1700 a declarat că toata călătoria s-a meritat doar pentru a gusta din durian.

Adoptati

Nu mai cumparati animale, ADOPTATI . Sute de caini, mult mai frumosi si mai inteligenti decat un caine de rasa, asteapta in zadar un stapan. Aveti sute de optiuni. Nu le ignorati. Iubirea si fidelitatea unui caine metis este la fel cu a unui caine cu pedigree. NU FITI SNOBI!

Postări populare

Facebook

Mahatma Gandhi

"Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume!"
"Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele."

Neale Donald Walsch

"Toti oamenii sunt speciali si toate momentele sunt deosebite"
"Nu exista nimic ce tu nu poti sa fii, nu exista nimic ce tu nu poti sa faci. Nu exista nimic ce tu nu poti sa ai."
"Raul este ceea ce numiti voi rau. Chiar si pe el il iubesc, pentru ca, numai prin ceea ce voi numiti rau, puteti cunoaste binele."
"Gandul este energie pura. Orice gand pe care in ai, l-ai avut sau in vei avea vreodata este creator. Energia gandului tau nu moare niciodata. Niciodata.... Un gand este pentru totdeauna."

Buddha

"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gandim."
"Ceea ce-l conduce pe om pe cai gresite nu este dusmanul sau ci propria sa minte"
"Fie ca tot ce are viata sa fie eliberat din suferinta"
"Fiecare om este autorul propriei sanatati sau boli"

God is to Big...

God is to Big...

Jose Garcia Marquez

"Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut..."
"Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este in felul in care urci pantele abrupte spre varf"
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume"
"Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine"

Adrian Nuta

“Cel care ofera tot timpul fara sa primeasca nimic in schomb, in mod deslusit si deschis, ajunge sa se simta neapreciat si epuizat emotional”

“… cei mai multi dintre noi credem ca TREBUIE sa stim cine suntem. Daca am putea realiza ca ne putem permite sa fim, fara a fi neaparat ceva, cineva sau altcineva… aproape sigur numarul de nevroze s-ar diminua considerabil…”

" ... a lasa lumea sa fie ceea ce este si a te lasa pe tina insuti sa fii ceea ce esti, observand si observandu-te impartial, sunt singurele garantii ca nu mai nivelezi oceanul cu o scandura, in incercarea dramatica de a-l face perfect"

Chakre-le

Chakre-le

Drepturi de autor

Licenţa Creative Commons
Acest blog este pus la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons. Preluarea articolelor se poate face doar cu citarea sursei, incluzand la sfarsitul articolului preluat un link valid catre http://evrika-ro.blogspot.com/. Va multumesc!