Nivel de trai ....

mai 18, 2010 · Comments


GERMANIA :
Fam Melander din  Bargteheide - 2 adulti , 2 adolescenti
Costul mancarii  pentru o saptamana:  $500.07  
SUA:
Fam Revis -   North  Carolina -  2 adulti , 2  adolescenti
Costul mancarii pentru o saptamana:   $341.98 
JAPAN:
Fam Ukita -  Kodaira  - 2 adulti , 2 adolescenti
Costul mancarii  pentru o saptamana:  $317.25 
ITALIA:
Fam Manzo -  Sicilia - - 2 adulti , 3 copii
Costul mancarii pentru o  saptamana: $260.11
MEXIC:
Fam Casales -   Cuernavaca - 2 adulti , 3  copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $189.09    
POLONIA:
Fam  Sobczynscy - Konstancin,Jeziorna - 4 adulti , 1  adolescent
Costul mancarii pentru o saptamana:  $151.27
EGIPT:
Fam Ahmed -   Cairo - 7 adulti , 5  copii
Costul mancarii pentru o saptamana : $68.53  
ECUADOR :
Fam Ayme - Tingo - 3  adulti , 1 adolescent, 5 copii
Costul mancarii pentru o  saptamana: $31.55
BHUTAN - ASIA
Fam Namgay -   Shingkhey Village - 7 adulti , 6  copii
Costul mancarii pentru o saptamana: $5.03  
CIAD:
Fam.  Aboubakar - Breidjing Camp - 3 adulti , 3 copii
Costul  mancarii pentru o saptamana:  $1.23  

Banalul algocalmin - otrava sau medicament?

· Comments


Interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vĺnda la liber in farmaciile romĺnesti. Desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. Medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului.
(agranulocitoza = o boală provocată de reducerea considerabilă a numărului de globule albe )
Pentru români, medicamentul preferat si cât se poate de uzual impotriva durerii este banalul algocalmin. Atât medicii, cât si pacientii recomanda si folosesc cu incredere acest tratament, fara insa a cunoaste cu exactitate cât de periculos este medicamentul. Practic, algocalminul este atât de daunator, incât a fost interzis sau drastic restrictionat in foarte multe tari din lume. Mai mult, in Belgia, medicamentul este trecut la categoria otravuri. Numai la noi, in pofida avertizarilor, algocalminul continua sa fie accesibil oricui.
„Metamizolul este prezent in aproximativ 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii la noi in tara", a declarat dr. Elena Copaciu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii si medic sef la Clinica ATI a Spitalului Universitar Bucuresti.
Metamizolul a fost lansat pe piata farmaceutica pentru prima data in 1921, în Germania, de firma Hoechst. În 1922 a fost deja descrisa agranulocitoza, dar numai dupa câteva decenii de utilizare, metamizolul a fost asociat cu reactii adverse fatale si, în primul rând, cu agranulocitoza. In SUA, printr-o hotarâre a FDA, metamizolul a fost retras complet de pe piata din 1977, în Marea Britanie din 1965, iar în Arabia Saudita din 1980. Asociatia Medicala Americana a atentionat pericolele potentiale ale utilizarii acestor preparate înca în 1973. Datorita riscului mare de agranulocitoza, retragerea metamizolului în Suedia s-a facut din 1973, însa în urma unei contraofensive a producatorilor cu prezentarea unor date optimiste, statul suedez cedeaza si reintroduce metamizolul pe piata în 1995. Aparitia însa a unor noi cazuri de agranulocitoza ca rezultat al utilizarii metamizolului timp de 6-7 zile oral sau parenteral într-un interval de 3-4 luni a dus la scoaterea metamizolului de pe piata suedeza în 1999. Danemarca a interzis utilizarea sistemica a metamizolului înca din 1979. Israelul a restrictionat in 1995 utilizarea parenterala a metamizolului sodic numai în spitale. Belgia a reglementat, din 1987, utilizarea metamizolului numai dupa prescriptie medicala si a impus pastrarea preparatului la sectiunea otravuri, cu obligatia aplicarii pe flacon a etichetei „cap de mort". Germania, prin hotarâri emise în 1987, a restrictionat utilizarea preparatelor ce contin metamizol, retragând de pe piata combinatiile ce includ aceasta substanta. Spania în 1989 a retras de asemenea combinatiile de metamizol cu exceptia celor spasmolitice, pastrând metamizolul numai pentru tratarea durerilor post-traumatice, postoperatorii si febrei care nu raspunde la alte analgeziceantipiretice. În Olanda, producatorii au luat în 1990 hotarârea de a retrage de pe piata produsele ce contineau metamizol în diverse combinatii. Metamizolul a mai fost retras si din Grecia, Irlanda, Pakistan, Ghana, Arabia Saudita si Kuweit. Cazurile cele mai recente sunt Nepal, Bangladesh, Georgia si Lituania.
Insa nu exista medicament lipsit de contraindicatii. Penicilina omoara multi oamenii predispusi la alergii, insa nu a fost interzisa. Este riscant sa facem afirmatii transante. In tarile unde se investigheaza aceste aspecte se vad mai usor efectele pe care le provoaca consumul acestui tip de medicamente, in Bulgaria , de exemplu, s-au inregistrat efecte adverse la 4% dintre subiectii care au folosit metamizolul.
Surse:
http://lucadanctin.blogspot.com/

Paulo Coelho - pentru femei mature şi imature

mai 17, 2010 · Comments


Femeile imature îşi păstrează agenda complet goală şi aşteaptă să le sune un bărbat. Femeile mature îşi fac propriile planuri şi îi spun cu graţie bărbatului pe care îl apreciază că este binevenit în acele activităţi la care doreşte să participe.
Femeile imature vor să-l controleze pe bărbatul din viaţa lor. Femeile mature ştiu că, dacă bărbatul este cu adevărat al lor, controlatul este absolut inutil.
Femeile imature îl „verifică" pe bărbatul care nu le-a sunat. Femeile mature sunt prea ocupate ca să observe că el nu a sunat.
Femeile imature încearcă să „înlănţuiască" un bărbat utilizând sexul. Femeile mature ştiu că numai sex-appealul de tip mental poate determina un bărbat să vrea să te „înlănţuiască" el pe tine.
Femeile imature falsifică manifestările plăcerii sexuale, ori aşteaptă cuminţi să termine bărbatul ceea ce face el acolo în mod egoist ori prostesc... Femeile mature, în aceeaşi situaţie, spun „Opreşte-te", se ridică, se îmbracă şi pleacă.
Femeilor imature le este frică de perioadele în care sunt pe cont propriu. Femeile mature apreciază aceste perioade şi le utilizează ca timp preţios, în care poţi realiza mari progrese personale.
Femeile imature ignoră „băieţii buni". Femeile mature ignoră „băieţii răi"
Femeile imature îl pot aduce pe un bărbat la orgasm, femeile mature îl pot aduce pe bărbat acasă.
Femeile imature sunt permanent îngrijorate că nu sunt suficient de frumoase sau bune pentru un anume bărbat.   Femeile mature ştiu că sunt suficient de frumoase sau suficient de bune pentru oricare bărbat.
Femeile imature încearcă să monopolizeze tot timpul bărbatului lor.    Femeia matură realizează că îi poate oferi liniştită spaţiul de care are nevoie unui bărbat - asta va face timpul petrecut apoi în cuplu chiar mai plăcut şi special - şi pleacă să se distreze cu propriii prieteni.
Femeile imature gândesc că un bărbat care plânge este un bărbat slab... Femeile mature îi oferă acestuia un umăr pe care să plângă şi o batistă.
Femeile imature vor să fie răsfăţate şi îi spun asta în mod răspicat bărbatului lor.   Femeile mature îi „arată" bărbatului ce înseamnă răsfăţul şi îl fac să se simtă suficient de confortabil ca să poată răspunde cu reciprocitate fără teama că-şi va pierde „bărbăţia".
Femeile imature sunt rănite de un bărbat şi-i fac pe toţi ceilalţi bărbaţi să plătească păcatele aceluia.    Femeile mature ştiu că ăla a fost doar UN bărbat.
Femeile imature se îndrăgostesc şi vânează obiectul afecţiunii lor până în pânzele albe, ignorând toate semnalele pe care le primesc şi toate realităţile care nu se potrivesc cu iluziile lor dragi.    Femeile mature ştiu că, uneori, cel pe care îl iubeşti nu te poate iubi pe tine şi îşi văd de viaţa lor mai departe, fără amărăciune şi furie.

O noua unitate de masura

· Comments


Noua unitate de masura aprobata azi de consiliul ISO este Bekalul. Bekalul masoara cantitatea de prostie in om. Simbolul standard aprobat este Bk. Ca unitate superioara avem KBk (Kilo Bekalul). Singurul om din istorie care se stie sa fi avut 1KBk de prostie este cel dupa care s-a numit unitatea aceasta de masura. Pentru minoritatile din aceasta categorie, s-a introdus de asemenea si o subunitate, Vanghelul. Simbolul standard aprobat este Vg. Ca echivalent, 1 Bekal = 10 Vangheli

Din categoria "Fabule"

mai 13, 2010 · Comments


Un soricel privi din crapatura sa din perete si ii vazu pe taran si pe nevasta acestuia deschizând un pachet.
-    Ce mancare sa fi adus oare? se intreba soricelul... Cu groaza isi dadu repede seama ca era o capcana.
Soricelul se strecura cu mare grija in curtea animalelor si dadu alarma:
 -    E o capcana in casa, e o capcana in casa!
Gaina cotcodaci si se infoie, ridica apoi capul si ii spuse:    
 -   Domnule Soarece, vad bine ca acest lucru te afecteaza, dar pentru mine el nu are nici o relevanta, nu pot permite ca acest lucru sa ma afecteze.  
Soricelul se intoarse atunci inspre porc si ii spuse:
-    E o capcana in casa, e o capcana in casa!  
Porcului ii fu mila de el, dar raspunse:
-    Imi pare foarte, foarte rau, Domnule Soarece, dar tot ce pot sa fac este sa ma rog. Te asigur ca te vei gasi in rugaciunile mele. 
Soricelul merse atunci la vaca si ii spuse:
-    E o capcana in casa, e o capcana in casa!  
 Vaca ii spuse:
-    Vai! Domnule Soarece, imi pare foarte rau pentru tine, dar chiar nu este o urgenta pentru mine.
Si asa se intoarse soricelul in casa, cu capul plecat si cat se poate de amarat, pentru a infrunta de unul singur capcana pusa de taran.
In chiar noaptea aceea in casa se auzi un zgomot... Cum ar fi zgomotul produs de o capcana in care s-a prins un soricel. Nevasta taranului se repezi sa vada ce s-a prins. Pe intuneric, ea nu isi dadu seama ca in capcana isi prinsese coada un sarpe veninos. Sarpele o musca pe nevasta taranului. Taranul o duse cat putu de repede la spital, si cand o aduse acasa, ea mai avea inca febra.  
Oricine stie ca cel mai bun tratament impotriva febrei este supa proaspata de pui, asa ca taranul lua un cutit si se duse in curtea pasarilor, ca sa faca rost de principalul ingredient pentru supa.
Dar nevasta lui nu se insanatosi, asa ca prietenele si vecinele ei venira sa o ingrijeasca si stateau cu ea mai toata ziua.  Pentru a le da de mancare, taranul fu nevoit sa taie porcul.
Nevasta taranului nu se mai insanatosi, si muri la scurt timp.
La inmormantare veni multa lume, iar taranul trebui sa taie si vaca pentru a-i hrani pe toti.
Soricelul se uita din crapatura lui din perete, cuprins de tristete.
Când auzi ca cineva se confrunta cu o problema si tu ai impresia ca acest lucru nu te priveste, adu-ti aminte:  " Cand unul dintre noi este amenintat, cu totii suntem expusi unui risc " .

Expo Flora Timisoara

· Comments


Joi, 20 mai, in parcarea Billa din Circumvalatiunii, va incepe editia a V-a a targului international de flori intitulat Expo Flora, manifestarea urmand sa se incheie duminica, 23 mai. Tematica expozitiei cuprinde: flori si plante de interior, flori si plante pentru gradini, parcuri si zone verzi, decoratiuni si aranjamente din flori uscate, seminte, bulbi, rasaduri, amestecuri de pamant pentru plante, ingrasaminte, substante pentru intretinerea plantelor, ghivece pentru flori, ornamente si accesorii decorative, echipamente si unelte pentru gradinarit, mobilier si accesorii pentru gradina si terase, produse naturiste (plante medicinale si aromatice, produse apicole), servicii profesionale, publicatii de specialitate.

Nu te da nicodata batut!

mai 12, 2010 · Comments


Van Gogh a vandut un singur tablou pe perioada vietii lui. Si acesta surorii lui, pe un pret infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.
In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi fara nicio sansă ca si compozitor. Nu i-a ascultat însă, si a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.
Albert Einstein nu a vorbit pană la 4 ani si nu a citit pană la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil si pierdut pentru totdeauna în vise prostesti". A fost exmatriculat de la scoală si a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich.
Michael Jordan si Bob Cousy au fost dati afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: " Am esuat de nenumărate ori în viată. De aceea am reusit."
Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunostinte despre fotbal minime si o totală lipsă de motivatie."
In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agentii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăta să fii secretară sau ti-ai găsi un sot". Sunt sigură că stiti că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe...
Winston Churchill a rămas repetent cand era pe clasa a 6-a. De fiecare dată cand a candidat a fost înfrant, pană cand a împlinit 62 de ani si a devenit Prim ministru.
Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă cand si-a prezentat pentru prima oară ideile comunitătii stiintifice din Europa. S-a întors la biroul lui si a continuat să scrie.
Charles Darwin a renuntat la cariera în medicină si i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ti pasă de nimic înafară de prins caini si sobolani." In biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu si de toti profesorii ca un băiat foarte obisnuit, defapt chiar mai jos decat standardul mediu de inteligentă." Cu sigurantă, a evoluat.
Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el că "prea prost ca să Invete ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de inventii lipsite de succes, Inainte de a reusit să inventeze becul. Intrebat de un reporter cum s-a simtit să esueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am esuat de 1000 de ori. Becul a fost o inventie cu 1000 de pasi."
Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginatie si idei bune. A dat faliment de mai multe ori pană să construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
La 21 de ani, actritei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă si că nu e Indeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adang si si-a zis "In regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul In felul meu". După ce a făcut 100 de filme, In 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-alungul Activitătii.
Charlie Chaplin a fost initial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.
Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce si că nu poate să cante deloc. Părintii vroiau ca el să devină un inginer.
Cand Pablo Casals a Implinit 95 de ani, un reporter l-a Intrebat "Domnule Casals, aveti 95 de ani si sunteti unul dintre cei mai mari violocenlisti din toate timpurile. De ce Incă mai exersati 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns: "Pentru că Incă cred că fac progrese."
Sursa: http://alleoancea.com/

Posturile de radio, obligate sa difuzeze zilnic cel putin o ora de manele

mai 11, 2010 · Comments


Scandal de proportii dupa ce mai multe posturi de radio, printre care Radio Romania Actualitati, Radio Guerilla si Romantic FM, au decis ca vor boicota cea mai noua decizie a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), aceea de a obliga toate posturile autohtone de radio sa difuzeze cel putin o ora de manele in fiecare zi. Conform comunicatului original emis de CNA aceasta masura se impune si justifica prin faptul ca peste 89% din populatia romaniei asculta manele, iar pana acum acest gen muzical foarte indragit si apreciat de ascultatorii de radio a fost marginalizat de marile posturi, indemnand la discriminare si marginalizare sociala.
“Aceasta masura este un abuz fara margini,” crede Cristian Topescu, directorul onorific al Radio Romania Actualitati, “Nu inteleg ce drept are CNA-ul sa se amestece in grila de programe a unui post de radio sau televiziune, cu atat mai mult fortandu-ne mana sa difuzam asa-zisa muzica mascata de schelalaieli orientale. Cat timp eu voi fi aici Gutza, Salam, Parizer, Cremvursti, Bursuc, Mustiuc, si Chifiriuc n-au ce cauta!”
Intr-o declaratie asemanatoare, Mihai Dobrovolschi, actionar principal al postului Radio Guerilla FM, a declarat ca ar prefera sa unga cu unt de arahide si sa intre gol in aceeasi camera cu Nikita decat sa difuzeze chiar si un singur minut de manele. “Noi aici la Radio Guerilla suntem foarte toleranti cu minoritatile, ii avem pe Tamango, care e din provincie, pe Gojira, care a invins anorexia si desigur pe Fratii Vintila care sunt gemeni, totusi nu inteleg de ce trebuie sa difuzam manele si sa promovam niste non-valori mondiale doar pentru ca un grup restrans de domni si doamne de la CNA ne cer asta. Vom lupta pana in ultima clipa!”
De cealalta parte Mihai Moraru de la Radio Zu s-a declarat incantat de decizie spunand ca manelele fac parte din cultura poporului roman si ar trebui sa ne mandrim cu muzicienii nostri. “Ma bucur ca in sfarsit cineva s-a gandit si la fanii manelelor care pana acum au fost discriminati. Recunosc sincer ca si mie imi plac manelel si ascult ori de cate ori am ocazia, in masina, acasa sau pe telefon. Daca stau bine sa ma gandesc, noi cei de la Radio Zu, impreuna cu Radio 21 si Kiss FM am fost primii care am incercat sa dam manele pe post mascandu-le sub forma unor melodii electronice. Bravo CNA!” 

Sa mai zica cineva ca istoria e plictisitoare...

mai 10, 2010 · Comments


Igiena...
Data viitoare cand va spalati pe maini si apa e un pic mai rece decat v-ati dori, comparati situatia cu modul in care se spalau englezii prin anul 1500. Nuntile aveau loc in general in luna iunie, pentru ca singura baie din an se facea in luna mai si in prima luna a verii viitorii soti inca miroseau acceptabil. Oricum, corpul era deja imbibat de "miresmele" transpiratiei si ca sa mascheze cat de cat mirosul neplacut, miresele purtau in brate un buchet de flori (de aici a ramas obiceiul buchetului purtat de mireasa!) ; "Cada" era, de fapt, un butoi mare, plin cu apa calda. Stapanul casei avea privilegiul de a se imbaia primul, in apa curata. In aceeasi apa urmau la spalat, rand pe rand, fiii si restul persoanelor de sex masculin din familie. Apoi venea randul femeilor si, la sfarsit, al copiilor, in ordinea descrescatoare a varstelor. In final, apa era atat de murdara, incat puteai pierde un bebelus prin ea. De atunci dateaza la britanici vorba "Nu arunca pruncul odata cu apa in care te-ai spalat". Regina Elisabeta I a Angliei a ramas celebra si prin urmatoarea declaratie, facuta cu mandrie: "Fie ca e nevoie sau nu, eu o data la trei luni ma spal !"
"Ploua cu pisici si caini"....
Casele erau acoperite cu snopi de paie sau coceni, fara scanduri dedesubt. Acoperisul casei era singurul loc in care animalele se puteau adaposti de frig. Drept pentru care cainii, pisicile si alte vietati mai mici (soareci, gandaci etc.) se cuibareau in paiele care acopereau casa. Cand ploua, paiele deveneau alunecoase si animalele cadeau uneori direct peste oameni. In acea perioada a aparut zicala "Ploua cu pisici si caini".
Adapostirea animalelor in acoperis a fost si motivul pentru care s-a inventat baldachinul. Insecte sau diverse materii fecale puteau murdari asternutul la orice ora. Cineva a avut geniala idee de a intinde deasupra patului un cearsaf, pentru protectie...
Pragul...
Bogatasii isi faceau podeaua casei din dale de piatra, care deveneau alunecoase pe vreme umeda.. Pentru marirea aderentei in timpul mersului, se presara prin casa pleava. Reimprospatate succesiv, straturile de pleava amestecata cu apa atingeau uneori grosimi apreciabile. La deschiderea usii de la intrare, exista pericolul ca amestecul de pleava cu apa sa curga afara din casa. Problema a fost rezolvata prin inventarea pragului.
Rosiile sunt otravitoare....
Pe vremea aceea, in fiecare bucatarie exista un cazan metalic mare, atarnat deasupra focului, pentru gatit. Carnea era destul de rara, asa ca oamenii mancau mai mult fiertura de legume. In zeama ce ramanea de seara se adaugau a doua zi apa si legumele si tot asa. Astfel, o parte din mancare ajungea sa fie veche de saptamani. Cei mai instariti mancau din vase realizate dintr-un aliaj care continea si plumb, pentru ca acesta putea fi prelucrat mai usor. Alimentele acide dizolvau plumbul, care ajungea in organism si provoca otravirea sau chiar moartea. Din aceasta cauza, rosiile au fost considerate in urmatorii 350 de ani ca fiind otravitoare.
Farfurii din coaja de paine...
Saracii mancau din niste bucati de lemn scobite, care tineau loc de farfurii. Vasele se mai faceau si din paine foarte veche, din care se scotea miezul si care rezistau cateva mese bune. Ambele variante de "farfurii" nu erau spalate niciodata dupa folosire. De aceea, se intampla des ca vasele sa faca viermi... Painea se impartea intre membrii familiei, in functie de statutul fiecaruia. Cei care munceau capatau coaja inferioara, din partea de jos a painii, restul familiei - partea din mijloc, mai mult miez - iar oaspetii primeau coaja superioara.
Priveghiul...
Pentru baut rachiu sau whisky erau folosite cesti din plumb. Combinatia alcool-plumb fiind atat de toxica incat ii scotea pe multi din uz pentru cateva zile. Chefliii gasiti intinsi pe marginea drumului erau considerati morti si pregatiti pentru inmormintare. Inainte insa de a fi ingropati li se mai dadea o sansa - erau asezati pe masa din bucatarie timp de cateva zile. Asteptind ca "mortul" sa-si revina - ceea ce se intampla de multe ori - rudele si prietenii mancau si beau in jurul mesei. Asa a aparut obiceiul priveghiului.
Salvat de clopotel...
Cei care din greseala erau ingropati de vii erau salvati de un clopotel. Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dandu-si seama ca unii semeni de-ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").

Molly - calutul cu proteza la picior

mai 09, 2010 · Comments

Ea este Molly, un calut gri cu picatele care a fost abandonat de proprietarii ei cand uraganul Katrina a lovit sudul statului Louisiana. Ea a petrecut saptamani de zile singura inainte de a fi in cele din urma salvata si dusa la o ferma care gazduieste animale abandonate. Fiind acolo, ea a fost atacata de un pit bull terrier si aproape a murit. Piciorul drept din fata, care fusese ros se infectase, iar veterinarul ei a cerut ajutorul LSU, dar cei de la LSU erau coplesiti, iar calutul era un caz social. Stiti cum merg lucrurile.
Insa dupa ce chirurgul Rustin Moore a cunoscut-o pe Molly, s-a razgandit. El a vazut cum calutul era atent sa se intinda pe o parte si pe alta, astfel incat sa nu se infecteze si le permitea oamenilor sa aiba grija de ea. Ea isi proteja piciorul ranit, in acelasi timp muta greutatea de pe un picior pe altul, pentru ca sa nu-si forteze piciorul sanatos. Era un calut inteligent, cu o etica solida de supravietuire.
Moore a acceptat sa-i indeparteze piciorul de sub genunchi si a fost creat un picior artificial. Molly a plecat din clinica pe propriile picioare si povestea ei de abia acum incepe.
'A fost calul potrivit si stapanul potrivit,' afirma Moore. Molly s-a intamplat sa fie un pacient la un milion. Ea este puternica, in acelasi timp blanda si dispusa de a suporta durerea. Era evident ca intelesese ca avea probleme. Celalalt factor important, conform celor spuse de Moore, este ca a avut un proprietar dedicat si intelegator, dispus sa-i ofere ingrijirea zilnica necesara, pe tot timpul vietii ei.
Povestea lui Molly se transforma intr-o pilda pentru viata in Louisiana, dupa uraganul Katrina.
Micul calut a castigat in greutate, iar coama ei a fost in sfarsit pieptanata. Un proiectant de proteze umane i-a creat un picior.
Proteza i-a oferit lui Molly o noua viata, spune Allison Barca DVM, veterinarul lui Molly. Ea cere proteza. Isi ridica piciorul, vine la mine si ma face sa inteleg ca doreste sa ii pun proteza. Uneori doreste sa i-o dau jos. Si uneori Molly fuge de Barca. 'Poate fi destul de penibil cand nu poti prinde un calut cu trei picioare,' zise ea razand.
Dar cel mai important este ca acum Molly are un servici. Kay, proprietara fermei de salvare a animalelor, a inceput sa o ia pe Molly la adaposturi, spitale, azile si centre de reabilitare, peste tot unde oamenii au nevoie de speranta. Oriunde merge, Molly le arata piciorul ranit. Ea ii inspira pe oameni si se simte bine facand acest lucru.
'Este evident pentru mine ca Molly avea de jucat un rol mai important in viata, zice Moore. A supravietuit uraganului, a supravietuit unei traume ingrozitoare, iar acum le da speranta celorlalti.'
Sursa: http://proanima-ro.blogspot.com/

Lenea, criza si populismul stangist

mai 07, 2010 · Comments


de Dan Tapalaga HotNews.ro

Cand ii rogi frumos sa iasa de sub maslin si sa puna osul la munca, singura solutie reala de iesire din criza, bugetarii greci raspund cu pietre si sticle incendiare. Doua decenii de lenevie finantata de stat sau de la bugetul UE, trandavie hranita politic intensiv cu populisme si iluzii stangiste, au nascut est-europeanul asistat, lenes, cleptoman, dar extrem de harnic si guraliv cand e sa-si apere lenea si placerea banilor castigati usor. El, lenesul-descurcaret, este supravietuirea si transformarea sub capitalism a lui homo-sovieticus, stramosul indiferent si perfect inutil al noii specii de est-european somnolent in munca, dar sprinten la furat.
- Tabloidul german Bild, l-a intampinat in data de 6 martie pe premierul grec, aflat in vizita la Berlin, cu o scrisoare deschisa. Printre randurile ei, se citea exasperarea nemtilor fata de indolenta grecilor: "Daca cititi aceasta scrisoare, inseamna ca sunteti intr-o tara diferita de a dvs. Sunteti in Germania. Aici, oamenii lucreaza pana la 67 de ani, si nu au al 14-lea salariu pentru functionarii publici. Aici, nimeni nu  trebuie sa plateasca 1000 de euro mita pentru a obtine un pat in spital. Benzinariile noastre au case de marcat, soferii de taxi taie chitanta iar fermierii nu pacalesc Uniunea Europeana pentru a obtine subventii de milioane cu plantatii de maslini care nu exista. Germania are si ea datorii mari, dar le putem duce. Asta pentru ca ne trezim devreme si muncim toata ziua. Dorim sa fim prietenii grecilor. Din acest motiv, dupa aderarea la euro, Germania a dat tarii voastre 50 mld de euro."
- Daca am fi Bild, scrisoarea catre delegatia FMI, inca la Bucuresti, ar suna cam asa: "Daca cititi aceasta scrisoare, inseamna ca n-ati plecat inca din Romania. Ca sa iesim din criza, ati dat tarii noastre 20 miliarde de euro. Noi v-am pacalit cu statistici falsificate, cu surse la buget inexistente sau nerealiste, n-am redus cheltuielile publice si nici n-am concediat pe nimeni. Aici, cei 1.400.000 de bugetari muncesc cateva ore pe zi, patru zile din saptamana, vinerea e zi scurta iar lunea nici iarba nu creste. Aici, oamenii mor in spitale cu spaga cu tot, iar din cei 6 milioane de pensionari, cateva sute de mii au in jur de 40 de ani. Ceva case de marcat avem, chitante la fel, dar banii nu prea ajung in buget, iar cei care ajung sunt repede furati. Daca veti creste taxele sau cota unica, tot degeaba. Banii se vor scurge ca apa in nisip. Asta pentru ca multi dintre noi se trezesc  la pranz si muncesc cateva ore. Dorim sa fim prietenii FMI si UE,
dar daca ne puneti la munca iese tambalau ca in Grecia".

Ar trebui sa ne dea de gandit.. Pana la urma poti gasi satisfactie si in munca, nu doar in lenevit!

Puterea gandului

mai 06, 2010 · Comments

Am tot auzit vorbinduse sau am citit materiale legate de importanta gandirii pozitive, de felul in care gandurile ne influenteaza starea de sanatate si armonia vietii noastre in general. Sa vedem cum….

In timp ce lumina calatoreste cu circa 300.000 de kilometri pe secunda, gandurile ajung practic instantaneu la locul de destinatie. Un sfant ce emana valuri spirituale de pace, armonie si echilibru, trimite de fapt in lume ganduri de pace si armonie. Acestea calatoresc mai rapid decat lumina in toate directiile, patrunzand in mintile altor oameni si producandu-le, prin fenomenul subtil al rezonantei, ganduri similare de armonie si pace. In schimb, un om angrenat in activitati lumesti, a carui minte este plina de gelozie, razbunare si ura, emite ganduri discordante ce patrund la randul lor in mintile a mii de oameni, creandu-le stari asemanatoare, dizarmonioase.
Forta sau puterea gandului este atat de mare, incat poti invarti pamantul prin intermediul ei. Ea poate fi transmisa de la un om la altul. Suntem practic inconjurati de un ocean de ganduri. Plutim in acest ocean. Cu totii absorbim anumite ganduri si emitem altele in acest univers al gandurilor.
Gandul-forta are nevoie de o anumita materie subtila (un mediu) pentru a putea actiona. De aceea, cu cat mai puternice sunt gandurile, cu atat mai devreme vor apare rezultatele lor. Cand gandul este focalizat, dandu-i-se o anumita directie particulara, el va produce anumite efecte, direct proportional cu puterea de concentrare a emitatorului (adica cu forta cu care acesta emite gandul).
Gandurile au o putere enorma. Gandurile pot vindeca bolile. Ele pot transforma mentalitati. Gandurile pot face practic orice. Chiar si marile minuni au fost create practic prin puterea incredibila a gandului. Practic, toti experimentam inconstient, intr-o masura mai mare sau mai mica, puterea gandului. Marii yoghini obisnuiau sa trimita si sa recepteze mesaje catre si de la persoane aflate la mare departare, prin telepatie si transferul gandurilor. Telepatia a fost primul telegraf fara fir si primul serviciu telefonic pe care le-a cunoscut vreodata lumea.
Fiecare om isi are propria sa lume mentala, modul sau de a gandi, propriile cai de intelegere a lucrurilor si caile sale de actiune. Asa cum fata si vocea unui om difera de ale celorlalti, la fel difera si modurile de a gandi si de a intelege. Acesta este motivul pentru care apar atat de des neantelegerile intre oameni, chiar si intre cei apropiati sau prieteni. De regula, noi nu putem intelege corect viziunea celuilalt. De aici, frictiuni, rupturi si certuri ce se produc intr-un minut, chiar intre prietenii vechi. Aceasta explica de ce pe pamant prieteniile nu dureaza niciodata prea mult. Ca sa ne putem intelege empatic unii pe altii, ar trebui mai intai sa ne acordam pe frecventa vibratiilor mentale ale celuilalt, renuntand pe moment la propria noastra frecventa.
Orice impuls al mintii, orice gand, este transmis celulelor. Astfel, ele sunt mult influentate de diferitele conditii sau stari ale mintii. Daca mintea este deprimata, confuza, sau contine alte emotii si ganduri negative, acestea sunt transmise telegrafic prin nervi, fiecarei celule a corpului. scade.
Gandurile sunt o putere uriasa, ele ne controleaza viata, ne modeleaza caracterul si ne structureaza destinul.
Dupa cartea Puterea gandului scrisa de Swami Shivananda si aparuta la Editura Deceneu

Despre Google

mai 05, 2010 · Comments


Misiunea Google este de a oferi cea mai buna experienta in cautarea pe Internet facand publica lumii, accesibila si folositoare informatia. Google, dezvoltator al celui mai mare motor de cautare din lume, ofera cel mai rapid si usor mod de a gasi informatii pe web.
Prin accesarea a mai mult de 1,3 miliarde de pagini, Google ofera rezultate relevante catre utilizatori si intreaga lume, in mod obisnuit in mai putin de jumatate de secunda. Azi, Google raspunde la mai mult de 100 de milioane cautari pe zi.
 Doi studenti Stanford Ph.D., Larry Page si Sergey Brin, au fondat Google in 1998. Compania privata a anuntat in iunie 1999 ca a asigurat 25 milioane $ capital social. Partenerii actionari ai companiei includ Kleiner Perkins Caufield & Byers si Sequoia Capital. Google isi ofera serviciile prin situl public propriu, www.google.com. Compania ofera si solutii de cautare web in cooperare pentru ofertantii de informatii.
Tehnologia inovatoare de cautare a Google si designul elegant al interfetei separa Google de alte motoare de cautare de prima generatie. In loc sa foloseasca numai tehnologia de cautare cu ajutorul cuvintelor cheie sau a tag-urilor meta, Google se bazeaza pe tehnologia patentata PageRank, ce asigura faptul ca cele mai importante rezultate sunt intotdeauna afisate primele.
PageRank masoara obiectiv importanta paginilor si este calculat cu o formula de mai mult de 500 de milioane de variabile si mai mult de 2 miliarde de termeni. PageRank foloseste structura vasta de legaturi web ca o unealta organizationala. In esenta, Google interpreteaza o legatura de la Pagina A la Pagina B ca un "vot" din partea Paginii A pentru Pagina B. Google evalueaza importanta unei pagini dupa voturile pe care le primeste.
Google analizeaza, de asemenea, pagina ce distribuie voturile.
Metodele complexe, automatizate ale Google contin, in prealabil, interactiune din partea oamenilor. Spre deosebire de alte motoare de cautare, Google este structurat in asa fel incat nimeni nu poate cumpara o pozitie mai inalta in rezultate sau nu altereaza aceste rezultate. O cautare cu Google este o metoda cinstita si obiectiva pentru a gasi usor situri web de inalta calitate. 
Google este un joc de cuvinte provenit de la 'googol' ce a fost dat de Milton Sirotta, nepotul matematicianului american Edward Kasner, pentru numarul reprezentat de 1 urmat de 100 de zerouri. Google foloseste acest termen pentru a reflecta misiunea companiei de organizare a imensei cantitati de informatii disponibila pe web si in intreaga lume. 

Irena Sendler

mai 03, 2010 · Comments


Recent o batranica de 98 de ani pe nume Irene a murit...dar dincolo de banalitatea acestei morti.....Irene, in timpul celui de al doilea razboi mondial, fiind de etnie germana, a cerut permisiunea sa lucreze in Lagarul de concentrare pt evrei din Varsovia ca si croitoreasca sau femeie de servici. Mai tarziu s-a dovedit a  avea un motiv bine intemeiat: aflase ce intentii marsave aveau nazistii cu copiii evreilor. Asa ca, zilnic, ea scotea copiii supusi pieirii intr-o cutie de unelte sau un sac de panza groasa (pt copii mai mari) pe care le cara cu ea intr-un carucior! De asemenea, mai avea un caine dresat sa latre ori de cate ori era nevoie  sa intre si sa iese din lagar, dar mai ales pt a latra ca sa acopere scancetele copiilor ascunsi in carucior! Soldatii nu banuiau nimic pt ca era germanca si nu aveau nimic importriva cainelului! In tot acest timp ea a reusit sa smulga din gheara mortii 2500 de copii sau bebelusi. Totusi ea a fost prinsa si a fost batuta cu bestialitate de compatriotii sai, fiindu-i rupte in bataie si bratele si picioarele.
Irene a tinut o evidenta a tuturor copiilor salvati de ea, carora le scrisese numele intr-un jurnal inchis intr-un borcan si igropat in spatele casei ei. Cu ajutorul acestuia ea a incercat sa localizeze parintii copiilor care au supravietuit la sfarstiul razboiului si sa le reuneasca familiile, dar majoritatea fusesera ucisi in camerele de gazare naziste. Astfel ca toti copiii care au fost salvati de ea au fost plasati in familii adoptive sau case de copii.
Anul trecut, Irena a fost nominalizata pt Premiul Nobel pt Pace pt anul 2007....dar.....nu a fost aleasa ca si castigatoare....
Acest articol este un semnal de alarma si un omagiu adus celor care au murit fara a avea vreo vina...

Adoptati

Nu mai cumparati animale, ADOPTATI . Sute de caini, mult mai frumosi si mai inteligenti decat un caine de rasa, asteapta in zadar un stapan. Aveti sute de optiuni. Nu le ignorati. Iubirea si fidelitatea unui caine metis este la fel cu a unui caine cu pedigree. NU FITI SNOBI!

Postări populare

Facebook

Mahatma Gandhi

"Fii tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume!"
"Măreţia unei naţiuni şi progresul ei moral pot fi măsurate prin felul în care sunt tratate animalele."

Neale Donald Walsch

"Toti oamenii sunt speciali si toate momentele sunt deosebite"
"Nu exista nimic ce tu nu poti sa fii, nu exista nimic ce tu nu poti sa faci. Nu exista nimic ce tu nu poti sa ai."
"Raul este ceea ce numiti voi rau. Chiar si pe el il iubesc, pentru ca, numai prin ceea ce voi numiti rau, puteti cunoaste binele."
"Gandul este energie pura. Orice gand pe care in ai, l-ai avut sau in vei avea vreodata este creator. Energia gandului tau nu moare niciodata. Niciodata.... Un gand este pentru totdeauna."

Buddha

"Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gandit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gandim."
"Ceea ce-l conduce pe om pe cai gresite nu este dusmanul sau ci propria sa minte"
"Fie ca tot ce are viata sa fie eliberat din suferinta"
"Fiecare om este autorul propriei sanatati sau boli"

God is to Big...

God is to Big...

Jose Garcia Marquez

"Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut..."
"Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este in felul in care urci pantele abrupte spre varf"
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume"
"Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine"

Adrian Nuta

“Cel care ofera tot timpul fara sa primeasca nimic in schomb, in mod deslusit si deschis, ajunge sa se simta neapreciat si epuizat emotional”

“… cei mai multi dintre noi credem ca TREBUIE sa stim cine suntem. Daca am putea realiza ca ne putem permite sa fim, fara a fi neaparat ceva, cineva sau altcineva… aproape sigur numarul de nevroze s-ar diminua considerabil…”

" ... a lasa lumea sa fie ceea ce este si a te lasa pe tina insuti sa fii ceea ce esti, observand si observandu-te impartial, sunt singurele garantii ca nu mai nivelezi oceanul cu o scandura, in incercarea dramatica de a-l face perfect"

Chakre-le

Chakre-le

Drepturi de autor

Licenţa Creative Commons
Acest blog este pus la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creative Commons. Preluarea articolelor se poate face doar cu citarea sursei, incluzand la sfarsitul articolului preluat un link valid catre http://evrika-ro.blogspot.com/. Va multumesc!